- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Сомборски рингишпил“ и даље врти Америку – Јокић убедљиво на врху МВП листе

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Никола Јокић, лидер Денвера и двоструки узастопни МВП НБА лиге, хита ка трећој узастопној титули, тако прогнозирају угледни новинари у Америци који су свој суд дали у традиционалној анкети „ESPN“.
Њих чак 77 од 100, колико их је гласало, на врх листе ставило је кошаркашког генија из Сомбора, чији чувени рингишпил годинама уназад врти и вози Америку.
Поезија у покрету, то је оно што најбоље демонстрира из утакмице у утакмицу Никола Јокић.
Скромни момак из Сомбора не сили ствари, већ у свом стилу - пречесто успореном, а опет неухватљивом и невероватно интелигентном, цепа противничке одбране и прави разлику на паркету у корист свог тима који је лидер Западне конференције (Денвер има учинак 41-18).
То можете само уколико имате невероватан кошаркашки IQ и уколико видите ствари унапред, брже и боље од осталих. А све то има у малом мозгу велики Никола који никога не оставља равнодушним! Па чак ни Американце који би радо на трону видели неког другог, трећег, петог.
Лука Дончић Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Лука се поклонио Николи: „То је нешто посебно“
Ма, било кога. Али, не може. Не иде то тако јер је свима очигледна и јасна та Јокићева сурова доминација. И тако нон-стоп. Таман када понестане епитета да се опише све оно што ради центар Денвера који има размишљање најбољег плејмејкера и тројке погађа као најпрецизнији бекови, их демантује.
Јокић просечно бележи трипл-дабл и у традиционалној анкети коју је спровео „ESPN“ убедљиво се налази на врху листе за новог-старог МВП-ја НБА лиге.
Српски репрезентативац је на најбољем могућем путу да оствари „back to back to back“ и да пригрли трећу титулу у низу за најкориснијег играча најјаче кошаркашке лиге.
Чак 77 новинара је дало глас Николи Јокићу и то га је сврстало на прво место са огромних 913 поена, док је далеко иза њега завршио Јанис Адетокумбо из Милвоки Бакса са 552 бода, док је снажни Камерунац Џоел Ембид трећи са 490 поена.
Следе Џејсон Тејтум, па тек онда на петом месту Лука Дончић, прва звезда Далас Маверикса.
Јокић је од 77 новинара добио максималан број гласова, док је 15 пута биран као други, седам пута као трећи и добио је један глас као четврти најбољи кошаркаш.
За натурализованог Грка Адетокумба је 11 новинара гласало да је најбољи, чак 38 га је ставило иза Јокића, док је добио 25 гласова за треће место, односно 14 за четврто и девет за пето.
Јасно је да оваква доминација на савршен начин осликава ствари и указује да би Јокић могао да уђе у друштво Лерија Бирда, Била Расела и Вилта Чемберлена који су освојили по три узастопне МВП титуле.
Нову прилику да заврти Америку "сомборски рингишпил" ће имати у ноћи између суботе и недеље, када ће Јокић бити део Тима Леброн на Ол-стар мечу против Тима Јанис.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Јанис исписао историју, па забринуо Милвоки – капитен Истока упитан за Ол-стар
Никола Јокић Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Јокић и Дончићу показао ко је газда у НБА – пао је и рекорд Меџика Џонсона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала