- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јавио се контроверзни гуру – и објаснио је свој однос са Ђоковићем

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAПепе Имас и Марко Ђоковић
Пепе Имас и Марко Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Прошло је сада већ много година откад је Пепе Имас, самозвани гуру и тениски тренер био део стручног штаба Новака Ђоковића, због чега је српски тенисер био често на мети негативних коментара. Власник академије „Мир и љубав“ у Марбељи више није званично близу најбољег играча света, али је истакао да контакт и даље постоји.
Уз Имаса је остао Марко Ђоковић који је на Аустралијан опену био део Новаковог тима и радовао се титули на првом Грен слем турниру године.
Тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Олга наставља да посрће – крај пре почетка у Дубаију
„Послао сам Новаку поруку и рекао му колико га волим, да је та титула нешто предивно, али да је то што нас је научио још лепше, када је показао ту емоцију љубави. Тада су сви видели да је људско биће, а не хладна машина за побеђивање. Није било еуфорије, већ осећаја свесности, емпатије и много љубави, тада када се попео на трибине и срушио се“, рекао је Имас.
Шпанац је нагласио да је Новак иза себе имао врло тешку и изазовну годину.
„Замислите себе као људско биће, пре свега то да није могао да игра колико је желео. С друге стране, на људском нивоу, шта је све преживео, за шта су га осуђивали, за неке ствари с правом, за неке не. Имао је велико искушење“.
Имас, је открио и детаље сарадње са Ђоковићем.
„Ја нисам с њим на терену, само понекад у његовој кући. Миран, тих, ми размењујемо мишљења, причамо. Тако да он може да изрази шта жели и да то подели са мном. Желим да будем јасан да ја нисам неко ко зна више од њега и ко га учи, нити неко ко га саветује, нити да сам тај који зна нешто што он не зна. И ја сам људско биће у процесу развоја, имам оно што је моје и то делим са њим јер он тако жели. Размењујемо мишљења и причамо. Мени је то врло важно, није то као да један другог учимо о оном што овај други не зна. То је као и са децом. Причамо о свему, делимо, обоје растемо истовремено“, рекао је Имас.
Како је истакао, Новак жели да се развија изнутра.
„То није често у спорту на високом нивоу, у овом егоцентричном друштву. Он жели да буде такав да расте као људско буће, то је једна од најбољих Новакових особина. Нека људи знају да је иза те особе која подиже много трофеја и игра добро, човек за ког могу да кажем да је отворен и има велико срце. Он је људско биће које жели да се развија, не ради се само о тенису, већ лично, код куће, у породици, са људима око себе. То је прелепо“, закључио је Имас.
Гордан Петрић, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Једно име се издвојило на „молдавској ораници“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала