Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Никада снажнији захтеви Европљана и САД за формирање ЗСО

© Фото : Спутњику уступила канцеларија за КиМГрачаница билборд
Грачаница билборд - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је са америчким државним скеретаром Ентонијем Блинкеном у Минхену разговарао о француско-немачком, односно европском предлогу за решавање косовског питања, као и о билатералним односима и другим питањима.
"Говорили смо о свему другом и о томе да су Американци били једни од ретких када су биле барикаде на северу КиМ који су желели да чују примедбе Срба. Они су желели да разговарају са стварним представниима народа и са севера и са југа", рекао је Вучић вечерас за ТВ Пинк одговарајући на питање о чему је разговарао са Блинкеном и да ли су Американци показали разумевање.
Он је указао и колико је важна Заједница српских опшитн, и то не само за људе на северу већ и на југу Косова и Метохије.
"Шта ћемо са људима са југа и како ће они да се организују, ако немају ЗСО. Како ће људи у Доњој Гуштерици, Клокоту", упитао је Вучић и истакао да је ЗСО страшно важна.
Он је додао да Американци неће променити позицију, јер је Србија сувише мала.
"А да ли смо променили оквир, да нас саслушају и чују шта желимо и радимо јесмо", истакао је председник.
Он је рекао и да властима Приштине не верује ништа, али је оценио да после одлуке Европског савета и жеље Европљана и Американаца да раде на том питању никада неће бити снажнији захтеви за формирање ЗСО, а да колико ће због унутаралбанских проблема то да траје не може да суди.

Дачић: Знају које су црвене линије за Србију

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је данас у Минхену, током билатералних разговора које је водио председник Србије Александар Вучић, био сведок тога да међународни представници говоре да знају да Вучић истиче црвене линије за Србију.
Вучић се данас у Минхену састао са француским председником Емануелом Макроном, канцеларом Немачке Олафом Шолцом и америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, а Дачић је то рекао поводом критика да Вучић не брани довољно националне државне интересе.
"То сам чуо и од Бореља и од Блинкена и то је потврда исправности државне политике", рекао је Дачић.
Председник Србије Александар Вучић рекао је да људи препознају оне који се боре за своју земљу.
"То причају они који немају шта друго да раде, већ причају такве ствари. Не могу да верујем да верују у те бесмислене неистине, нарочито после Скупштинске седнице. А то ће се наставити, јер када немате аргументе осим сипања мржње, морате да се борите за себе, а не за Србију", рекао је Вучић.
Он је истакао да је Србија његов живот и да неће било коме да се правда.
"Хвала Ивици што је желео то да каже, мени је важнији суд историје", закључио је он.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СРБИЈА
Вучић: Имамо ноту још једне земље о повлачењу признања незавиности Косова
Ентони Блинкен и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СРБИЈА
Вучић се састао и са Блинкеном; Разговор са Макроном и Шолцом озбиљан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала