- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда се „поиграла“ са Чуком – три гола за нови бег од Партизана

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Црвене звезде
Фудбалери Црвене звезде   - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Чукаричког у 22. колу Суперлиге резултатом 3:0. Црвено-бели су новом победом одмакли Партизану за 14 бодова на табели.
У првих неколико минута фудбалери Црвене звезде нису превише формирали офанзивну игру, али су већ у 13. минуту организовали први добар напад и из њега успели да дођу до гола.
Мрежу је затресао Александар Катаи, а после гола црвено-бели су потпуно преузели иницијативу што је резултирало новим поготком само четири минута касније.
Још се фудбалери Чукаричког нису опоравили од првог гола, када је у току 17. минута уследила мајсторија Османа Букарија. Фудбалери Чукаричког изгубили су лопту на средини терена, а Александар Пешић је одлично реаговао и кренуо у контру. У казненом простору атрактивно уз окрет Букари постиже гол за предност од 2:0.
Време је пролазило, а Звезда је низала опасне нападе, док је у 26. минута Букари имао прилику и за нови гол. Прву озбиљну шансу за Чукарички имао је минут касније Игор Миладиновић, али Милан Борјан шаље ту лопту у корнер.
За нијансу су фудбалери Чукаричког боље ушли у друго полувреме, али иницијативу су и даље преузимали црвено-бели који нису дуго чекали да поново запрете.
Испратио је Милан Родић кретњу Букарија који је одлично захватио лопту и наместио се за одличан шут који Звезди доноси још већу предност и резултат од 3:0 у 67. минуту утакмице.
Само шест минута касније фудбалери Звезде дошли су до нове контре, а ка голу је шутирао Катаи, међутим после одбране голмана Чукаричког огласио се и судија који је указао на офсајд.
Како је време промицало после трећег Звездиног гола ритам утакмице је све више опадао, а гости су и после три измене све слабије успевали да запрете.
Фудбалери Црвене звезде после победе имају 60 бодова, односно 14 више од Партизана који има и утакмицу мање.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Кристијан Атсу - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Трагедија је могла да буде спречена – гол и судбина одлучили да Атсу не уђе у авион
Марсело разочаран поразом његове репрезентације од Белгије и испадањем из даљег такмичења - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Од „ДА“ пред 25.000 сведока до раскида за шест месеци
Кристијан Атсу - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Црне слутње се обистиниле – пронађено тело чувеног фудбалера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала