- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трагедија је могла да буде спречена – гол и судбина одлучили да Атсу не уђе у авион

© AFP 2023 / Justin TALLISКристијан Атсу
Кристијан Атсу - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Фудбалски свет дочекала је страшна вест о Кристијану Атсу који је пронађен мртав испод рушевина у Хатају. Да вест буде још трагичнија, откривено је да је фудбалер Хатајспора ноћ пре земљотреса требало да одлети у Француску, али је отказао лет.
Кристијан Атсу је вече пре земљотреса у Турској постигао прелеп дебитански гол за Хатајспор у 97. минуту утакмице против Касимпаше за победу, а потом је већ у 23 сата требало да се нађе у авиону за Француску.
Атсу је одлучио да остане у Турској, а у току ноћи дошло је до разорног земљотреса, док је фудбалер остао под рушевинама и за њим се трагало данима, да би у суботу било потврђено да је пронађен мртав.

„Постојала је авионска карта, али је Атсу одустао од одласка у Француску јер је добро играо и постигао гол. Након одушевљења које је доживео, рекао је: ' Нећу да идем остаћу овде'. На његов најсрећнији дан захватио га је земљотрес. Имао је лет у 23 сата, из Истанбула би отпутовао у Француску. Одустао је и десила се трагедија“, рекао је Фатих Илек, адиминистративни менаџер Хатајспора.

Првог дана када се разорни земљотрес догодио објављено је да се у рушевинама налази и Атсу, а онда су у наредним данила почеле да стижу разне вести из Турске. Најпре је објављено да је мртав, а потом да је пронађен и пребачен у болницу. Нажалости, информација је била лажна, а она истинита стигла је неколико дана касније и растужила свет.
Жељко Обрадовић, Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Одјеци дербија и хаоса у Нишу – Жељкова паралела с Евролигом и Душкова порука
Током фудбалске каријере Кристијан Атсу носио је дресове Порта, Рио Авеа, Челсија, Витесеа, Евертона, Борнмута, Ал-Раеда, а највише је постигао у Њукаслу где је провео четири године.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Кристијан Атсу - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Црне слутње се обистиниле – пронађено тело чувеног фудбалера
Марсело разочаран поразом његове репрезентације од Белгије и испадањем из даљег такмичења - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Од „ДА“ пред 25.000 сведока до раскида за шест месеци
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Нису криви бркови, криве су прозивке – слатка освета „отписаног“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала