- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев „чувар“ извео магију – Американац „наоружао“ Србина у борби за титулу

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић, Денвер - Јута
Никола Јокић, Денвер - Јута - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Када је некадашњи председник за кошарку Тим Конели одлучио да напусти Денвер и пређе у Минесоту, Калвин Бут се моментално издвојио као главни кандидат да га замени у улози доносиоца одлука у редовима Нагетса.
Веровао је у своју визију тима Денвера који је склопио око Николе Јокића.

„Ако причамо о Николи, који је МВП лиге, ја сам чувар његових најбољих година, рекао је Бут прошлог јуна.

Затим је прионуо на посао. Бут је драфтовао Крстијана Брауна па трејдовао како би довео Колдвел-Поупа. Потписао је и слободног агента Бруса Брауна, а сва тројица су дали допринос Денверовом скору од 39-18 којим води на Западу.
У четвртак, последњег дана трејда, додали су и нвог адута с клупе, Томаса Брајанта, који попуњава можда највећу рупу у ростеру Нагетса, па Јокић сада има убојита оружја којим може да нападне НБА титулу.
Мало након победе Нагетса на гостовању у Шарлоту у суботу од 119:105, откривен је и последњи адут Бута. Ветеран Реџи Џексон, један од квалитетнијих и доступних играча на тржишту, потписао је за Денвер. То је ангажман који су Нагетси морали да реализују, посебно јер је игра на плејемејкеру доспела у проблем после повреде Џамала Марија и одласка Бонса Хејланда.
Бутов последњи потез пратио је шему коју смо гледали у протеклих дессет месеци. Генерални менаџер Денвера је уочио проблем и брзо га решио. Бут је сматрао да су Нагетси морали да се појачају одбрамбеним играчима, па је довео Колдвел-Поупа и два Брауна. Затим је био потребан „апгрејд“ на центру, па је Бут ангажовао Брајанта.
Можемо да расправљамо и да ли је „најспорнији“ потез - потписивање Деандре Џордана као слободног агента - било добра ствар. Џордан није бриљирао на терену, али је у свлачионици врло важан и дефинитивно заслужује место у ростеру.
У протеклих неколико месеци постало је очигледно да Хејленд неће бити у дугорочним плановима Денвера и да Нагетси не могу да рачунају на њега у плеј-офу као тим који жели да освоји НБА лигу. Зато је Бут уместо њега довео Реџија Џексона, ветерана плејмејкера са великим искуством, који би доносио поене са клупе.
Довођењем Џексона и Брајанта, Бут је оживео „другу јединицу“ Нагетса која се доста мучила претходних година. Замислите ово: Денвер је добио Брајанта и Џексона у замену за Хејленда, Девона Рида и другог пика на драфту. Није лоше. Потез можда и за награду за генералног менаџера године.
У сваком случају, Нагетси су ове сезоне направили искорак и свој ростер довели на ниво фаворита за шампионску титулу. Делује да тим нашег Николе Јокића коначно има све што је потребно. Напад, одбрану, клупу и искуство.
Денвер је на добром путу ка... предности домаћег терена у плеј-офу, вероватно као број 1 на Западу и потенцијални фаворит за титулу. Бут је довео Нагетсе у позицију да освоје прву НБА шампионску титулу у историји ове франшизе.
За сада,се испоставио као добар чувар, не само Николе Јокића већ и комплетног Денвера.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Партизан Црвена Звезда Куп Радивоја Кораћа - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Звездин преокрет у диму Чаира – против Меге за Жућкову левицу
Ален Смаилагић и Жељко Обрадовић - КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Некада Новица и Богдан, данас Ален и Јам, али – где је Филип?
Андреј Стојаковић – син Пеђе Стојаковића - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Србији се понавља случај „Дончић“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала