- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нина је веровала, а Србија дочекала светско злато – јешће се гибаница

© Sputnik / Лола ЂорђевићММА Београдска арена
ММА Београдска арена - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Српска ММА боркиња Николија Нина Милошевић одбранила је титулу првака света у аматерском ММА у категорији до 61 килограм. Она је у Београду тријумфовала у финалу, али без борбе пошто се противница из Бразила повукла због повреде.
Београд је претходних дана домаћин Светског првенства у аматерском ММА и читав турнир који се одржава у Арени је организован на изузетно високом нивоу.
Нина, која се у прошлости такмичила под заставом Шведске, земље у којој је рођена, дочекана је овацијама на путу ка кавезу у финалу, али до борбе није дошло јер је противница из Бразила Жозијан Оливеира била приморана да одустане због повреде.
Милошевићева је имала максималан учинак до великог финала. Редом је пред собом рушила Ламу Насар из Либана тахничким нокаутом, затим Мерседерс Кустодио Лопес из Шпаније (сабмишн), као и Паулину Контну из Пољске (самбишн).
Нина је после фантастичног резултата и успеха, одбрањеног светског злата објаснила да је одувек веровала у своје снове, које је успела да преточи у јаву.
„Тако је, дошла сам с намером да одбраним светско злато. Мораш да верујеш да можеш да будеш шампион, а затим и да одбраниш титулу. Е, то је прави шампион“, рекла је Нина и на констатацију да није с овог света, јер је невероватан борац, поручила је у камеру:
„Хвала на том комплименту, али ја морам да се захвалим прво мами и тати, ипак су ме они направили“, поручила је српска ММА шампионка.
Објаснила је Нина и због чега воли на време да заврши борбу, не жели једноставно да њена судбина буде стављена у руке судија, јер се у прошлости, како је рекла, опекла.
„Изузетно сам поносна на себе. Ушла сам у кавез с намером да направим рекорд и била сам спремна да то остварим. Нисам желела да меч оде у руке судија, желела сам то да избегнем у свакој борби, и на то сам посебно поносна. Дешавало ми се да не делим мишљење судија и зато сам раније завршавала борбе. Неколико пута раније сам се опекла, сада смо то избегли. Мораш да имаш пут, циљ и вољу", додала је двострука узастопна светска шампионка.
На констатацију да она представља узор младим спортистима и на питање да ли планира да се пресели у професионални ММА, јер је аматерски прерасла, Нина је одговорила:
„Много ми значи ако сам инспирација младим борцима. Дошла сам да инспиришем и мотивишем људе. Мени је ММА много помогао у животу. Не само у кавезу, него у животу генерално. Границе не постоје, битно је само да верујете. Што се тиче професионалног ММА, желим да идем и мислим да ћу ући у профи ММА, али сви знају да је за то потребно време. Немам јаснији одговор у овом тренутку“, поручила је Николија Нина Милошевић.
У њу је такође свим срцем веровао селектор Србије Саво Лазић, који је у шаљивом тону најавио њено ушешће на СП, односно веровао је у њену доминацију.
„Могла је и бабу своју да доведе да стави у угао, да донесе гибаницу“, рекао је кроз осмех Лазић и додао:
„Николија је једна дивна девојка, менталитетом је шампион. Њој не треба нико, то ме је одушевило. она је могла сама да дође овде. Таман када она врати свој златни дрес, узећемо да поједемо ту гибаницу. Ја не могу да прикажем своје одушевљење њом. Она је чудовиште“, истакао је селектор Србије Лазић.
Србија је завршила учешће на аматерском Светском првенству у Београду са Нинином златном медаљом и три бронзане медаље, од којих две у сениорској конкуренцији (Вељко Алексић и Џевад Балтић) и једна међу јуниорима - Милица Глушица.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Николија Нина Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Николија је изабрала Србију и редом руши све ривалке: „Да врати златни дрес и да поједемо гибаницу“
Роман Костомаров - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Руски шампион преживео агонију: „Чудо је што је жив“
Милица Гардашевић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Милица је достојна наследница српске шампионке – млада атлетичарка однела победу у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала