- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Блинкен: Кина би могла да пошаље оружје Русији

© AP Photo / David Dee DelgadoАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Сједињене Државе поседују обавештајне податке да Кина „разматра могућност пружања смртоносне помоћи Русији“ за употребу у Украјини, рекао је амерички државни секретар Ентони Блинкен у интервјуу за Ен-Би-Си.
Упитан како би тачно могла изгледати могућа подршка Кине, Блинкен је рекао да „ова категорија укључује читав низ ствари, од муниције до оружја“ (цитира Блумберг). Према речима државног секретара, Вашингтон је Пекингу „јасно ставио до знања“ да ће то створити нове озбиљне проблеме у односима две земље.
Према речима Блинкена, САД имају доказе да Кина пружа "несмртоносну" помоћ Русији. Према изворима Ен-Би-Сија, то може укључивати опрему - војне униформе или панцире. Блумберг је крајем јануара такође известио да се може разговарати о опреми, као и о економској подршци, која помаже Москви да избегне последице санкција. Како је пренела агенција, власти САД прикупиле су доказе о пружању одговарајуће помоћи и представиле их Пекингу.
Што се тиче помоћи у смртоносном оружју, САД су "јасно изразиле забринутост" Кини, али "још нису виделе да су прешле ту границу", рекао је извор за Ен-Би-Си.
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Зеленски увео нове санкције грађанима Русије; Уништена база украјинских дронова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала