- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У Бугарској се све мења због легенде из Србије

© Фото: Скриншот/Спортал.бгСаша Илић, ЦСКА Софија
Саша Илић, ЦСКА Софија - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Фудбалери ЦСКА Софија, предвођени легендарним српским фудбалером Салетом Илићем, газе све пред собом у бугарском шампионату и на добром су путу да освоје прву титулу још од 2008. године. Ипак, није вест то што су победили као домаћини Ботев из Пловдива резултатом 3:1, већ повратак њихових ултраса на северну трибину.
Наиме, према писању бугарских медија најватренији навијачи клуба из престонице Бугарске, које води легенда Партизана, прекинули су бојком који је био на снази још од првог дела сезоне и окупирали су северну трибину.
Хук са северне трибине и велика бакљада обележили су повратак тифоза ЦСКА из Софије у мечу 20. кола бугарског шампионата.
Јасно је да је чети коју с клупе предводи Сале Илић било далеко лакше да изађу на крај с ривалом који се налази на средини табеле, јер су коначно имали прави ветар у леђа и хук северне трибине на свом терену.
Нападач са Хаитија Дакенс Назон је у раној фази меча затресао мрежу гостију из Пловдива. Играо се 10. минут када је први пут погодио, да би већ у 26. дуплирао предност ЦСКА из Софије.
Био је то повод да из грла најватренијих навијача загрми песма са севера и уследио је прави „ватромет“ изазван гомилом пиротехнике и бакљадом на коју су дуго чекали Илићеви ученици.
ЦСКА је ипак у судијској надокнади примио гол преко Минкова, али је Маурисио на старту другог полувремена отклонио све дилеме око победника.
После 20 одиграних кола у бугарском првенству, ЦСКА Софија заузима лидерску позицију са 50 освојених бодова и чак 16 победа уз два ремија и исто толико пораза, док актуелни шампион - другопласирани Лудогорец, има утакмицу мање и четири бода заостатка.
Иначе, Илић и ЦСКА из Софије су на добром путу да прекину сурову доминацију клуба из Разграда који је нанизао рекордних 11 титула првака Бугарске.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Фудбалери Црвене звезде   - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Звезда се „поиграла“ са Чуком – три гола за нови бег од Партизана
Марсело разочаран поразом његове репрезентације од Белгије и испадањем из даљег такмичења - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Од „ДА“ пред 25.000 сведока до раскида за шест месеци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала