- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пуши ко Турчин, презире одело и ципеле – „Хоћу да пукнем од смеха“

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEМаурицио Сари
Маурицио Сари - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Свако ко мало прати Серију А зна ко је Маурицио Сари. Тренер Лација одликује се јединственим стилом покрај аут линије који после година рада на топ нивоу никада није ни помислио да изда. Чак ни када је стигао до клупе Челсија и Премијер лиге.
Тренерка, патике, цигара у устима и наочаре издигнуте изнад чела, препознатљиви су заштитни знак 64-годишњег Наполитанца.
Нико га на фудбалском терену није видео у оделу и ципелама.
Зашто? Одговор је сам дао некадашњи тренер Емполија, Наполија, Челсија и Јувентуса.
„Често одлазим на нижеразредне терене да гледам утакмице омладинаца и хоћу да пукнем од смеха кад видим тамо тренере у оделима. Слушајте, сви ми радимо на терену и зато носим тренерке. Када сам радио у банци носио сам одела и ципеле“, рекао је Сари.
Тренерка и патике само су једна од Саријевих љубави. Друга су цигарете које су му забрањене на клупи током утакмица.
„Попушим око 60 цигарета дневно, што је можда превише, али то је мој избор. Некада сам их користио много више, па ове две пакле на дан и нису толико много. Не, немам потребу да запалим цигару док се игра утакмица, и то могу да разумем, док забране пушења на јавим местима не могу“, открио је својевремено Сари.
Иако Италијан има преко 60 година, никада због конзумирања цигарета није имао здравствених проблема, па због тога не планира да остави пушење.
„Здравље ме служи. Имао сам малих проблема с леђима, али сада је то све у реду. Не знам зашто бих остављао пушење. Kо зна, можда из забаве оставим на годину дана, па онда поново почнем“, закључио је Сари.
Владимир Сичевој  - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Владимир је одбио уцену Немаца – није хтео да „постане“ Украјинац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала