- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Кувао је за Путина, а сада кува за Београђане | Моја Русија у Србији

© SputnikВасилиј Голоботовски
Василиј Голоботовски - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
У новој епизоди „Моје Русије у Србији“ откривамо тајне руске кухиње, а за нас кува Василиј Голоботовски који је из родне Украјине, преко Русије стигао у Србију, где је данас шеф кухиње једног познатог београдског ресторана.
У Москви је 15 година спремао храну за богату руску клијентелу, а радио је и у чувеним московским ресторанима који припадају Аркадију Новикову, једном од најпознатијих руских угоститеља чија империја обухвата на десетине ексклузивних ресторана широм света.
Голоботовски је кувао и за Владимира Путина, Дмитрија Медведева и друге руске званичнике, као и њихове високе госте из иностранства, па открива шта је на јеловнику руског председника.
Сазнаћете и које су разлике у укусима Срба и Руса, али и видети како се спремају неки од руских специјалитета.
Завирићемо у гастрономски котао Русије и Совјетског Савеза, сазнати историју руске кухиње и открити шта данас најрадије једу Руси, а који је омиљени специјалитет Голоботовског.

О емисији „Моја Русија у Србији“

Нова сезона „Моје Русије“ Оливере Икодиновић под новим називом – „Моја Русија у Србији“. Из далеке Русије преселили смо на Балкан, где обилазимо вама позната, али и скривена „руска места“ у Србији. Откривамо и какав су траг оставили Руси у Србији кроз историју – од културе, просвете, уметности, архитектуре до свих других сфера. Настављамо да упознајемо руске традиције и обичаје и јачамо везе између наших држава и народа. Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Руски дом у Београду осветљен у бојама руске заставе - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Подкаст
Шта се скрива иза зидина Руског дома усред Београда | Моја Русија у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала