- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Делије су отвориле фронт у Европи: „Тражиће се освета и издајник“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНавијачи Црвене звезде
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Велики фронт за своје навијаче отворили су најватренији симпатизери Црвене звезде одлуком да нападну и практично угасе некада једну од најважнијих група навијача италијанске Роме.
Група Федајн има велику навијачку историју, а тачку на њу ставили су организовани навијачи Црвене звезде нападом на њих усред Италије и одузимањем светиња групе, навијачких застава које се чувају као „очи у глави“.
Навијачи Роме - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Величали Арафата и претили смрћу Михајловићу – на крају су их „угасили“ Звездаши
Све заставе су завршиле на Звездином северу и то у пламену, уз поруку навијачима Роме.
„Изабрали сте погрешно друштво“, навеле су Делије.

Отворен је фронт

Друштво на које указују Делије су братске навијачке групе за Ромин Федајн, Бед Блу Бојси, група навијача Динама из Загреба и Гејт 13 како се називају навијачи грчког Панатинаикоса.
Са обе групе, из различитих разлога, навијаче Звезде немају добре односе и чини се да је то био пресудни фактор у одлуци да се нападну и осрамоте Римљани.
Федајн је падом застава практично угашен, али је отворен нови фронт који би могао да угрози безбедност не само организованих навијача Звезде, већ и њених симпатизера којих има широм Европе.

Савезник из Напуља

Наводно су подршку навијачима Звезде у нападу на Римљане пружили Наполитанци, навијачи Наполија који су годинама у нарушеним односима са симпатизерима Роме.
Према појединим информацијама, Наполитанци су логистички помогли Делије које су у Италију дошле на утакмицу Евролиге против Арманија у Милану, али су остале још два дана, из својих разлога.
Иако то досад није било толико евидентно, чини се да су навијачи Наполија и Звезде пронашли заједничку тачку, а у последње време се често на стадиону "Дијего Марадона" у Напуљу виде и заставе Србије.

Потенцијална опасност

Да је у навијачком свету отворен велики фронт сведочи и писање шпанских медија, који указују на потенцијалне велике проблеме.
"Постоји опасност од потпуног рата на навијачкој сцени и у њега је укључено неколико група у неколико спортова и земаља. Италијанска полиција жели да спречи сукобе, али то неће бити лако", наводи шпански Ас.
Тај лист описује и како сада изгледа италијанска навијачка сцена.
"Римски навијачи ће тражити освету и издајника који је помогао Србима да изврше напад. Навијачи Интера су се огласили и стали у одбрану Римљана јер сматрају да сукоби треба да се решавају очи у очи, а не оваквим нападима. Са друге стране навијачи Лација поручују да је њихов ривал доживео историјску срамоту", додаје се.
► Погледајте емисију Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала