- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две речи описују младог мађионичара коме се Србија нада

© AP Photo / Jon SuperСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Стефан Бајчетић, везиста Ливерпула, не престаје да одушевљава фудбалску јавност невероватно зрелим партијама. Иако му је свега 18 година око њега се увелико отимају две земље за које би могао да игра у будућности – Шпанија у којој је рођен, и Србија из које вуче корене.
Нову блиставу партију тинејџер Бајчетић, чији је отац Срђан играо за Црвену звезду, пружио је на тешком гостовању и победи Ливерпула на „Сент Џејмсис парку“ против Њукасла (2:0).
Оба гола „редси“ су постигли у раној фази сусрета, преко Дарвина Нуњеза и Кодија Гакпа, али је све то остало у сенци још једн фантастичне партије „невероватног талента“ како су Бајчетића означили британски и шпански медији.
Ливерпулов играч месеца за јануар, играо је у „вези“ са Џорданом Хендерсоном и Бразилцем Фабињом, али је он био тај који је константно преносио лопту од одбране до напада и који је разбијао противничке линије, био „мотор екипе" с Енфилда.
Саша Илић, ЦСКА Софија - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
У Бугарској се све мења због легенде из Србије
Играо је на средини с нешто наглашенијом дефанзивном улогом, покривао је централну и леву страну тог дела терена, а посебно је било импресивно како је најтеже ситуације с лакоћом решавао, отварајући простор и себи и екипи.
Једна од најупечатљивијих ситуација, која осликава сву фудбалску генијалност Стефана Бајчетића, био је зачетак акције другог Ливерпуловог гола.
Бајчетић је примио лопту од Вирџила ван Дајка, а онда је без контакта, у пријему избацио директног чувара и уследила је невероватно брза транзиција „редса“.
Акција је крунисана луцидном асистенцијом Мохамеда Салаха ка стрелцу Гакпу - 2:0.
Већ тада је било јасно да ће Ливерпул успешно одрадити посао и да ће однети читав плен из двобоја са Њукаслом, који има најбољу одбрану у Премијер лиги, али се то у суботу увече није видело.
Стефанова партија неодољиво подсећа на изведбе које су у прошлости имали неки од најбољих везних играча у историји фудбала, као што су Ћави и Инијеста. Може да игра шестицу, подједнако добро и осмицу, а према коментарима појединих медија у будућности би лако могао да заврши управо у Барселони, због невероватне технике и савршеног разумевања фудбала.
Везисти Њукасла Лонгстаф, Жоелингтом и Андерсон, који је замењен већ у 24. минуту због црвеног картона голмана Поупа, нису успевали да изађу на крај са Шпанцем српског порекла, и везисте ком се Србија и даље нада да би могао да стане под њену фудбалску заставу.
Хвалоспев на рачун Стефана Бајчетића недавно је изнео тренер Јирген Клоп, а исто је учинио и Мохамед Салах.
„Стефан је сјајна особа и врхунски фудбалер. Сваки меч пружа максимум. Откако се усталио у првој постави, најбољи је играч у тиму“, рекао је Египћанин, најбољи фудбалер Ливерпула у претходних неколико сезона.
И није погрешио Салах у ономе што је рекао. Бајчетић је невероватан таленат и фудбалер који је способан да контролише темпо утакмице. Невероватно лак и под највећим притиском, с хируршком прецизношћу разбијања противничких линија кроз вертикалне пасове.
Зато и не чуди што Шпанија и Србија чине све што је у њиховој моћи да у будућности Стефан Бајчетић обуче баш њихов дрес.
Јасно је да би Орлови добили екстра квалитет у случају да, син Срђана Бајчетића одлучи у корист Србије, у супротном Шпанија је та која ће се радовати маестралним партијама, асистенцијама и головима талентованог 18-годишњег везисте Ливерпула пред којим је светла будућност.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Марсело разочаран поразом његове репрезентације од Белгије и испадањем из даљег такмичења - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Од „ДА“ пред 25.000 сведока до раскида за шест месеци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала