Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у посети Абу Дабију

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић и Мохамед бин Зајед
Александар Вучић и Мохамед бин Зајед - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић од данас до 22. фебруара боравиће у радној посети Абу Дабију, на позив шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана, председника Уједињених Арапских Емирата.
Вучића су на аеродрому дочекали државни министар задужен за економију и трговину при Министарству спољних послова УАЕ Ахмед Али ел Сајег, бригадни генерал Абдула ел Накби, амбасадор УАЕ у Београду Мубарак ел Дахери, уз почасну гарду УАЕ.
У делегацији са председником Вучићем су министар одбране Милош Вучевић и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић
Вучић ће у Абу Дабију присуствовати отварању Међународног сајма наоружања IDEX, на којем учествују и представници наменске индустрије Републике Србије.
„Изузетан је осећај када након напорне недеље, оптерећене тешким темама, на позив пријатеља Мохамеда бин Заједа дођете у предивну земљу, уз топлу добродошлицу љубазних домаћина“, пише на званичном Инстаграм* налогу председника Вучића.
Он истиче да је срећан и почаствован што и Србија учествује на шеснаестом Међународном сајму наоружања и војне опреме "IDEX", који се одржава под покровитељством Мохамеда бин Заједа.
„Хвала Вам на овој части, поштовани пријатељу“, написао је председник.
„IDEX 2023“ један је од највећих и најзначајнијих сајмова где се приказује најновија опрема, иновације и технологије у међународном сектору одбране.
Током боравка у Абу Дабију, председник Вучић састаће се са шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, председником УАЕ, али и са другим високим званичницима.
Од 2012. године до данас, Вучић и шеик Бин Зајед имали су више од двадесет сусрета, а последњи пут састали су се у октобру прошле године у Београду.
„Мухамед бин Зајед искрени је пријатељ Србије и у тешко време“, рекао је председник Вучић током посете шеика нашој земљи.
Њих двојица тада су разговарали о нафти, геополитичкој ситуацији, инвестицијама, али о кредиту од милијарду долара по повољној каматној стопи од три одсто, који је Србија добила у септембру приликом посете председника Вучића Уједињеним Арапским Емиратима.
Та посета је била прва званична посета председника у другом председничком мандату и том приликом, осим споразума о финансијској подршци, потписано је још девет споразума.
Током посете, председник Вучић обићи ће Институт Г42, где ће разговарати са њиховим представницима.
Г42 се бави развојем вештачке интелигенције у низу индустрија, између осталог у државном сектору, здравству, економији, угоститељству и туризму. Група 42 послује широм Уједињених Арапских Емирата, Централне Азије, Блиског Истока и Северне Африке, пренео је Танјуг.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Председник Уједињених Арапских Емирата шеик Мухамед бин Зајед и председник Србије Александар Вучић у Абу Дабију - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
СРБИЈА
Вучић објаснио зашто председник Емирата поштује Србију /видео, фото/
Александар Вучић и шеик Мухамед бин Зајед. - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
СРБИЈА
Србија и Уједињени Арапски Емирати потписали споразум вредан милијарду долара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала