- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московљани су у Београду нашли „убојито оружје“

© Фото : Partizan NIS/Dragana StjepanovićЖељко Обрадовић и Далас Мур
Жељко Обрадовић и Далас Мур - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Кошаркаш ЦСКА из Москве Далас Мур победник је такмичења у шутирању тројки на Ол стар викенду ВТВ лиге, а интересантно је да је у Москву отишао из Београда где је носио дрес Партизана под тренерском палицом Жељка Обрадовића. Очигледно руски тим није погрешио с његовим ангажовањем.
Мур је у Партизану прошле сезоне одиграо 31 утакмицу са просеком од 8,6 поена по мечу, а након одласка из београдског клуба био је у потрази за аганжманом и скрасио се у Москви где је прво потписао пробни уговор, али је он убрзо постао сталан.
Московљани су препознали таленат и квалитет „оружја које стиже из Београда“.
Одувек га је красио добар шут за три поена, што је сада показао и победио у такмичењу у шуту за три поена. Чак је и последњи шут погодио тако што се окренуо леђима ка кошу док је лопта још била у лету ка обручу.
Знао је да ће погоди.
Мур се током претходне такмичарске године у црно-белом дресу профилисао као сјајан шутер, одличан покретач контранапада и играч који за кратко време може да произведе велики број поена.
„Осећам се сјајно, ово је ново поглавље за мене. Од првог дана овде играчи и тренери су према мени професионални и дочекали су ме сјајно, срећан сам овде. Наши циљеви су да упишемо што је више могуће победа и наравно, да освојимо ВТБ лигу“, рекао је Мур после доласка у ЦСКА.
Сјајни шутер се тада осврнуо и на сезону са Партизаном и сарадњу са Жељком Обрадовићем.
„Мислим да већина људи има погрешан утисак о њему, да је ‘луд’ са тим својим реакцијама. Он је страствен у свом послу, баш као и играчи, па су тако његове реакције природне јер жели најбоље од тебе, као што жели и да разумеш игру. Он је веома добар у томе да те научи кошарци и веома стрпљив. Наравно, много играча ће реаговати на то и много пута буде тешко, али то се дешава у свим тимовима у којима играмо. Ми смо људи, имамо успоне и падове. Ако мене питате, ја га волим као тренера, он разуме играче, има сјајан карактер и жели да уживамо у ономе што радимо, некада то људи који нас посматрају са стране не разумеју“, објаснио је тада Мур.
ЦСКА игра одличну сезону, први је на табели са скором 25-2, док је Уникс други са 23-3. Далас Мур се одлично снашао у Москви.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Вашар је само вашар, а „рингишпил из Сомбора“ је нешто што Америка мора да поштује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала