- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Краљица помера границе – изједначен рекорд стар 98 година

© Geoff BurkeИга Швјонтек
Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Најбоља тенисерка света Ига Швјонтек побрала је нове симпатије тениског света због рекорда чувене Сузан Ленглен старог чак 98 година који је изједначила после тријумфа на ВТА турниру у Дохи.
Пољакиња је доминатно освојила турнир у престоници Катара, а на путу до трофеја изгубила је само пет гемова, што је пре ње успела само чувена Ленгленова и то на Вимблдону давне 1925. године.
Швјонтекова је успела и да се реваншира Џесики Пегули за пораз у Мелбурну на старту године, тако што ју је просто прегазила у финалу са 6:3, 6:0.
Пре Американке, редом је узела меру Данијели Колинс (6:0, 6:1) и Вероники Кудерметовој (6:0, 6:1), док јој је Белиза Бенчић предала меч четвртфинала.
Пољакиња (21) тренутно има 12 титула у каријери, а чини се и да је преболела рану елиминацију са Аустралијан опена од Рускиње Елене Рибакине.
"Није битно колико сам гемова освојила или изгубила. Осећам да сам овде пронашла свој ритам и после тешког почетка сезоне мислим да могу да останем фокусирана од почетка до краја мечева. Задовољна сам партијама које пружам, надам се да ће ово постати рутина", поручила је Швјонтекова.
Ига је у финалу у првом сету направила два брејка на 2:0 и 4:2, али је сваки пут пропуштала шансу да их потврди. Међутим, Американка Пегула није успела то да искористи, па је Пољакиња на свој сервис закључила први сет.
Други сет је био класично „чишћење“ са три брејка. Занимљиво да је турнир у Дохи прошле године био њена прва титула и почетак невероватне серије од 37 везаних победа која ја заустављена тек на Вимблдону.
Пољакиња је у 2022. години освојила два гренд слема - Ролан Гарос и УС опен - а од 22. априла је званично најбоља тенисерка света на ВТА листи.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Колико год рекорда да Новак обори, они ће наћи један који није
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Московљанка на мети напада – готово годину дана касније
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
„Шпански тајфун“ се вратио и корак ближе је Медведеву и Надалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала