- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

"Кинеска медицина" за Украјину: Пекинг спрема свој предлог за решавање кризе

CC0 / Unsplash/Ling Tang / Пекинг - град-домаћин Светског првенства у кошарци
Пекинг - град-домаћин Светског првенства у кошарци - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Европа је заглибљена у ирационалној мржњи према Русији, а Сједињене Државе толико желе да Москва изгуби да им је свеједно како ће се украјинска криза завршити, наводи се у чланку који је објављен у кинеском државном листу "Глобал Тајмс".
Претходно је члан Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине, шеф канцеларије Комисије за спољне послове Централног комитета КПК Ванг Ји, говорећи на Минхенској безбедносној конференцији, рекао да ће Пекинг припремити документ о политичком решењу сукоба у Украјини до краја фебруара.
Џанг Хонг, млађи истраживач на Кинеској академији друштвених наука, приметио је да је сада тешко за све стране укључене у сукоб да постигну консензус, али ова конфронтација ствара хаос у свету. Он је напоменуо да предлози Кине на Минхенској безбедносној конференцији, као и документ који ће ускоро бити објављени, говоре свету да „Кина активно тражи решење за ову кризу, покушавамо да ставимо за преговарачки сто релевантне стране, Кина не седи скрштених руку".
Експерт је приметио да је Европа сада заглибљена у ирационалној мржњи и антагонизму према Русији. Према његовим речима, Минхенска безбедносна конференција била је фокусирана на безбедност ЕУ, али су земље асоцијације искључиле Русију са листе учесника.
"Са таквим ставом биће тешко ставити Русију за преговарачки сто“, нагласио је он.
Говорећи о улози Вашингтона, Џанг Хонг је истакао да САД није баш брига да ли ће се ова криза завршити миром или не. Вашингтон жели пораз Русије и није их брига што су цена те жеље животи Украјинаца. Експерт је украјинску кризу упоредио са раном на руци.
„Решење које предлаже Кина је да се примени мало кинеске медицине и залечи рана која крвари, док САД желе да одсеку целу руку“, рекао је Хонг.
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Шеф европске дипломатије: Нови пакет санкција против Русије 24. фебруара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала