- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић направио шоу пред Ол-стар – био је приморан због непоштовања „краља“ /видео/

© AP Photo / Rick BowmerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
У ноћи између недеље и понедељка одигран је чувени Ол-стар меч у ком је Тим Јаниса Адетокумба славио против Тима Леброна Џејмса резултатом 184:175. Сам почетак меча остао је у сенци шоуа који је приредио Никола Јокић, а морао је тако да реагује јер га је Леброн Џејмс изабрао последњег у свој тим.
Краљ Џејмс показао је непоштовање према двоструком узастопном МВП-ју НБА лиге и човеку који је на идеалном путу да освоји и треће узастопно индивидуално признање у најјачкој кошаркашкој лиги света.
Наиме, први пут у историји „утакмици свих звезда“ капитени су бирали своје саиграче пред почетак сусрета. И одабир играча био је другачији него иначе. Прво су биране резерве, па тек на крају стартери.
Како је Јокић био међу стартерима, тако је Леброн Џејмс претходно изабрао тројицу других саиграча, а Србина је оставио за крај. Ипак, Јокић не би био Јокић, јер је поново одушевио и показао смиреност и спонтаност.
Неко би се можда изнервирао или наљутио, не и скромни Сомборац.
Након што су пре њега изабрани Џоел Ембид, Кајри Ирвинг и Лука Дончић, он је с осмехом на лицу, пре него што је Џејмс у микфорон изговорио његово име, кренуо ка свом капитену, предухитривши га и не чекајући га да буде последњи изабран.
Био је то прави мали шоу, који је обележио почетак Ол-стар сусрета.
А тамо – очекивано, Никола Јокић и Лука Дончић нису имали запажене улоге, налик ономе што што свакодневно чине у дресу Денвера и Даласа.
Обојица су убацила по само, за њих прескромна, четири поена, препустивши Американцима да то буде њихово вече. Јокић је на паркету провео 20 минута, а осим четири поена имао је пет скокова и шест асистенција.
Прве поене у мечу постигао је капитен Истока Јанис Адетокумбо, после чега је изашао из игре због повреде шаке коју је задобио три дана пре меч и није се више враћао из игре.
Убрзо је уследио и шоу Николе Јокића на паркету и његова магична асистенција брутално закуцавање Леброна Џејмса.
Јасно је да су одбране, као и увек на Ол-стар мечевима биле у другом плану, те је виђен велики број атрактивних поена, тројки и закуцавања.
МВПА признање завршило је у рукама Џејсона Тејтума из тима Јаниса Адетокумба, који је са 55 убачених поена, оборио досадашњи рекорд Ентонија Дејвиса од 52 поена.
Такође. први пут у историји од промене правила на "утакмици свих звезда", једна од четвртина је окончана без победнка, па је награда фондације капитена подељена и 50.000 долара отишло је у хуманитарне сврхе на свакој страни.
Другу четвртину обележио је суперстар Мемфиса Џа Морент, који је савршеним закуцавањем "запалио" дворану у Солт Лејк Ситију у Савезној држави Јута.
Нешто касније у поменутој деоници српски кошаркашки ас и двоструки узастопни НБА лиге је уписао прве поене, а претходно је имао још једну асистенцију, овога пута ка Тајриса Халибартона.
И док је уводна деоница протекла без победника (46:46), друга је припала тиму Јаниса Адетокумба резултатом 53:46.
У трећој је екипа с Истока била још доминантнија и славила је резултатом 59:49 и управо ту је Џејсон Тејтум (55п) издоминирао и направио разлику. У тандему са Донованом Мичелом за свега пет минута постигли су чак 28 поена.
Треба поменути и да се Леброн Џејмс после полувремена није враћао у игру, па се његов тим мучио на старту треће четвртине с постизањем поена.
На крају је Јанисов тим успео да дође до 184 поена и да слави. Уз најефикаснијег Тејтума који је осим 55 поена имао и 10 скокова, истакао се Донован Мичел са 40 поена и такође двоцифреним брјем скокова - 10. Подршку су имали од Демијена Лиларда који је бројао до 26.
С друге стране у тим Леброна Џејмса и Николе Јокића, најефикаснији је био Џејлен Браун са 35 поена и чак 14 скокова, по 32 поена постигли су снажни Камерунац Џоел Ембид и нова звезда Даласа - Кајри Ирвинг.
Лука Дончић, је баш као и Јокић, остао на четири поена, имао је два скока и пет асистенција.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Амерички кошаркаш Џа Морент  - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Ко се то заиграо – ласером?!
Кајри Ирвинг (десно) у загрљају Ајзее Томаса - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Неко ће бити и остати легенда – а неко само „најамни радник“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала