- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Броје Новакове године и чекају његов крај

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Како време пролази многима је све јасније да не могу да победе Новака Ђоковића, па им преостаје само да сачекају да биологија учини своје и да Новак заврши каријеру. О томе је говорио и Франсиско Серундоло, који мисли да је Србину у каријери остало још пар година.
Аргентинац истиче да се златна ера тениса, она коју су водили Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер, приводи крају.
Две деценије су поменути мајстори доминирали, али Серундоло истиче да је 35-годишњем Новаку остало још пар година врхунске каријере.
„Нова генерација долази до највиших позиција. На највећим турнирима се појављују финалисти као што су Карлос Алкарас и Данил Медведев. Ера Надала, Федерера и Ђоковића се завршава, иако је Ђоковићу остало још пар година“, каже Серундоло.
Затим додаје...
„Ово је добар моменат за тенис зато што више ништа није немогуће. Пре неколико година су се четворица, петорица или шесторица врхунских играча борили, било је немогуће елиминисати их са гренд слема. Сада се мења ситуација, ту су Алкарас, Циципас, Руд... Многи играчи који су мојих година.“
Ипак, после свега Аргентинац је показао поштовање према Ђоковићу.
Ко је најбољи на свету?

„Најбољи играч, број један и шампион последњег гренд слема. Импресиван је зато што и поред свега што је освојио и даље жели да игра и да осваја. Много га поштујем. Добро је за тенис да буде на овом нивоу, да настави много да изискује од нас осталих. Ако желимо да га победимо, морамо да радимо и да напредујемо“, закључио је Серундоло.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Колико год рекорда да Новак обори, они ће наћи један који није
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Московљанка на мети напада – готово годину дана касније
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
„Шпански тајфун“ се вратио и корак ближе је Медведеву и Надалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала