- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црвени аларм у Шпанији због Стефана и Србије

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Шпански медији помно прате ситуацију око младе звезде Ливерпула Стефана Бајчетића који још није одлучио да ли ће играти за Србију или „црвену фурију“. Упозорени су селектор Де ла Фуенте и остали из ФС Шпаније да не би смеле да се понове грешке из прошлости, као и да Србија мора биди побеђена.
Одличне партије 18-годишњег везисте ког Орлови отворено желе у својим редовима, јер представља залог за будућност, упалиле су црвени аларм на Пиринејима, с обзиром на то да су се Шпанци у прошлости опекли с појединим младим надама.
Ситуација је следећа - момак рођен у Вигу, чији је отац Србин и бивши фудбалер Црвене звезде – Срђан Бајчетић, облачио је до сада дрес репрезентације Шпаније за играче узраста до 18 година, али још није дебитовао за сениорски или омладински тим „црвене фурије“, што даје наду да би у будућности могао да игра и за Србију.
Стефан се за сада није оглашавао, интересовање људи из Фудбалског савеза Србије је од раније познато, али ни Шпанци не седе скрштених руку. Тако је угледни спортски дневник „AS“ лансирао текст у којем је апострофирао да Шпанија не би смела да понови грешке из прошлости и да се олако одрекне још једног талента.
Сугерисано је селектору Луису де ла Фуентеу из пера шпанских новинара да би требало за предстојеће акције у марту да уврсти на списак фудбалера и младог везисту Ливерпула.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Две речи описују младог мађионичара коме се Србија нада
Ако не то, онда бар селектор за играче узраста до 21 годину би требало да позове Стефана Бајчетића, како га Србија не би преотела. Наводно, у јавности већ провејава могућност да ће га Де ла Фуенте позвати, али то је за сада само претпоставка медија.
У поменутом тексту наведено је да би његов отац Срђан Бајчетић волео да Стефан игра за Србију, али да је одлуку препустио наследнику, као и да у овој „утакмици“ Шпанија мора да надигра Србију.
Подсетио је „АS“ на пропусте ФС Шпаније из прошлисти, када су „изгубљени“ Алехандро Гарначо, млада нада Манчестер јунајтеда, која је после дебија за младу репрезентацију Шпаније, изабрала да наступа за Аргентину. Није једини, помиње се и Нико Паз, који је изабрао Аргентину пре Шпаније, као и нападач мадридског Реала Алваро Родригез који је предност дао Уругвају, а рођен је у каталонском Паламосу.
Стефан Бајчетић је себе лансирао у центар пажње светских медија, невероватно зрелим партијама за једног 18-годишњака, који је успео да импресионира и Немца Јиргена Клопа и избори се експресно за место стартера у славном Ливерпулу.
И док Србија и Шпанија воде прави мали рат ван терена око талентованог Бајчетића, он ће имати нову прилику да заблиста на најпознатијој фудбалској позорници, када у уторак од 21 час на Енфилд буде дошао актуелни првак Шпаније и Европе - Реал Мадрид.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Маурицио Сари - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Пуши ко Турчин, презире одело и ципеле – „Хоћу да пукнем од смеха“
Тренер црно-белих Гордан Петрић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Тренер Партизана узбуркао јавност: „Још нисмо скинули гаће“
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Тотална ренесанса Душана Силног – Србин доминирао у новој победи Ајакса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала