Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић се састао са шеиком Бин Заједом у Абу Дабију

© Фото : Twitter/Александар Вучић/PrintscreenПредседник Уједињених Арапских Емирата шеик Мухамед бин Зајед и председник Србије Александар Вучић у Абу Дабију
Председник Уједињених Арапских Емирата шеик Мухамед бин Зајед и председник Србије Александар Вучић у Абу Дабију - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Уједињених Арапских Емирата шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, у оквиру радне посете Абу Дабију.
Вучић у радној посету Емиратима борави управо на позив шеикa бин Заједа, а њих двојица разговараће о бројним темама које се односе на унапређење односа Србије и УАЕ.
Од 2012. године до данас, два лидера састала су се више од 20 пута, а њихов последњи сусрет био је у октобру прошле године у Београду.
„Шеик Мухамед је велики, искрени пријатељ државе Србије и надам се да ће чешће долазити у нашу земљу“, рекао је председник Вучић приликом посете шеик Бин Заједа Београду.
Током прошле године, приликом посете председника Вучића Абу Дабију у септембру, две земље потписале су десет споразума, између осталог споразум о стратешком партнерству две земље, као и документе о сарадњи у области правосуђа, културе, сајбер безбедности, борбе против трговине људима, сарадња дипломатских академија.
Најважнији споразум који је тада потписан односио се на финансијску подршку УАЕ, тачније споразум о кредиту од милијарду долара по повољној камaтној стопи од три одсто. Емирати су до сада Србији више пута помогли, а две земље имају и важне заједничке пројекте.
Председник Републике Србије Александар Вучић по доласку у посету УАЕ на позив Његовог Височанства шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана.
 - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СРБИЈА
Вучић: Купујемо дронове, Војска Србије добија још 200 тешких возила
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СРБИЈА
Вучић у Абу Дабију обишао компанију која се бави развојем вештачке интелигенције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала