- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Најбоље би било да Шмит оде, и за њега и за земљу која га је послала

© Sputnik / Бранко МаксимовићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да одлука Кристијана Шмита о измењеном Закону о Сребреници неће бити објављена у Службеном гласнику Републике Српске, јер, како је навео, његова одлука Српској ништа не значи.
Додик је то рекао након што је раније данас Кристијан Шмит, којег Република Српска не признаје као високог представника јер није именован у Савету безбедности УН, наметнуо измену Закона о Меморијалном центру Сребреница.

„Најбоље би било да оде Шмит, и за њега и за земљу која га је послала“, поручио је Додик.

Председник Републике Српске је поновио да високи представник не постоји.
„Тамо се није десио геноцид и сви то знају. По ономе што је дефиниција геноцида, а што је читава екипа и утврдила да ту није било геноцида, и онда се нађе потомак оних који су починили најстравичнији геноцид у другом светском рату да нама одређују шта је вредност у том погледу“, навео је Додик, пренео је РТРС.
Како се наводи, овом Шмитовом изменом Сребреници је осигурано шест милиона КМ за пројекте реконструкције и конверзије инфраструктуре, развој нових музејских садржаја и научно-истраживачких делатности, што је још раније тражио Управни одбор Меморијалног центра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала