- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русију је немогуће победити на бојном пољу

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија
Руска артиљерија - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Немогуће је победити Русију на бојном пољу,, изјавио је председник Русије Владимир Путин у обраћању Федералној скупштини.
По његовим речима, западне елите не крију свој циљ – да нанесу стратешки пораз Русији.
„Шта то значи за нас? То значи да заврше са нама једном за свагда. Дакле, они намеравају да локални сукоб пребаце у фазу глобалне конфронтације. Ми то тако разумемо и у складу са тим ћемо и реаговати, јер се у том случају ради о постојању наше земље. Али такође је немогуће да нису свесни да је немогуће победити Русију на бојном пољу“, поручио је Путин.

Методе испробане у Југославији

Уместо да решава проблеме Донбаса, Запад се играо животима људи – тај метод преваре Запад је испробао и раније и неће се опрати од срамоте, рекао је руски лидер.
„Испоставља се да је све време док је Донбас био у пламену, када се проливала крв, када је Русија искрено, истичем, искрено тежила мирном решавању ситуације, они су се играли животима људи, играли су обележеним картама. Тај одвратни метод преваре већ је више пута испробан и раније. Исто тако дволично су се понашали уништавајући Југославију, Ирак, Либију, Сирију. Никада са себе неће спрати ту срамоту. Појам части, поверења, пристојности није за њих“, рекао је руски председник.

Следећи циљ је био Крим

Следећи циљ оних који су у фебруару 2022. године планирали напад на Донбас био је Крим, Русија је то знала и разумела, изјавио је председник Русије.
„Они који су планирали нови напад на Доњецк, на Донбас, Луганск добро су знали да је следећи циљ – напад на Крим и Севастопољ. Ми смо то знали и били смо свесни тога“, рекао је Путин.
Како је истакао, сада „у Кијеву отворено говоре о таквим далекосежним плановима“.
„Разоткрили су се. Открили су оно што смо ми ионако добро знали“, рекао је руски лидер.
По његовим речима, информације које су стизале у Русију нису остављале сумњу да је до фебруара 2022. године све било спремно за нову казнену акцију Кијева у Донбасу.
Такође је додао да се Русија сећа покушаја кијевског режима да набави нуклеарно оружје, о томе се и јавно говорило.
„САД и НАТО су убрзано распоређивали код граница наше земље своје војне базе, тајне биолошке лабораторије, током војних вежби су овладавали поприштем будућих војних дејстава“, истакао је Путин.

Запад форсирао пројекат „анти-Русија“

„Запад је форсирао реализацију пројекта 'анти-Русија', подржавајући преврат 2014. године. А државни удар – крвави, антидржавни, антиуставни – као да се ништа није догодило, као да тако и треба. Чак су рекли колико су новца на то потрошили. У идеолошку основу су поставили русофобију, крајње агресивни национализам“, истакао је руски лидер.
Притом је додао да покушаји да се од Украјине направи „анти-Русија“ нису нови.
„Тај пројекат вуче корене још из 19. века. Неговали су га још у Аустроугарској и Пољској и другим земљама с једним циљем – да се отргну од наше земље историјске територије које се данас зову Украјина“, подсетио је Путин.
Шта је све Путин поручио у историјском обраћању Федералној скупштини погледајте у видеу:
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
РУСИЈА
Путин: Русија обуставља учешће у споразуму о офанзивном наоружању /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала