- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Ниво опремљености нуклеарних снага Русије виши од 91 одсто

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаОклопна техника Стратешких ракетних снага Русије
Оклопна техника Стратешких ракетних снага Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Ниво опремљености стратешких нуклеарних снага у Русији је 91,3 процента, треба достићи такав ниво у свим компонентма Оружаних снага Русије, изјавио је председник Русије Владимир Путин током обраћања Федералној скупштини.

„Сада је, на пример, ниво опремљености стратешких нуклеарних снага Русије најновијим системима виши од 91 одсто – 91,3 процента. А сада, имајући у виду искуство које смо стекли, морамо постићи исто тако висок, квалитетан ниво у свим компонентама Оружаних снага“, истакао је председник Русије.

Према његовим речима, Русија ће уврстити најнапреднију технологију у повећање потенцијала армије и флоте, а такве технологије постоје у земљи и суштински превазилазе иностране аналоге.
„Активно ћемо укључивати најнапредније технологије које омогућавају управо повећање квалитета и потенцијала армије и флоте. Ми имамо такве технологије, примерке наоружања и технике, у сваком правцу. Многи од њих по својим карактеристикама суштински превазилазе западне аналоге. Сада је пред нама задатак да покренемо њихову масовну, серијску производњу“, истакао је Путин.
Он је додао да је тај посао већ у току, а да се његов темпо стално увећава.
„Желим притом да нагласим, на сопственој, руској, научној и индустријској бази, укључивањем малог и средњег високотехнолошког бизниса у испуњавање државних одбрамбених наруџбина“, нагласио је Путин.
Председник Русије је истакао да на основу борбеног искуства стеченог у специјалној војној операцији у Украјини треба да се утврди даљи развој и јачање руска армије и флоте.
„У основу наших даљих корака у јачању армије и флоте, у текући и будући развој Оружаних снага дефинитивно треба да буде укључено реално борбено искуство, стечено током специјалне војне операције – оно је за нас изузетно важно, може се рећи, апсолутно драгоцено“, истакао је Путин.
Путин се у уторак обраћа Федералној скупштини. На почетку обраћања Путин је истакао да је специјална војна операција у Украјини пре годину дана почела ради заштите историјских територија и безбедности људи.
Шта је све Путин поручио у историјском обраћању Федералној скупштини погледајте у видеу:
Руска артиљерија - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
РУСИЈА
Путин: Русију је немогуће победити на бојном пољу
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
РУСИЈА
Путин: Циљ Русије је да заштити свој дом и људске животе, а циљ Запада – безгранична власт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала