- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путинова порука Западу: Боже, опрости им, не знају шта раде

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијапредседник Русије Владимир Путин.
председник Русије Владимир Путин. - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин осврнуо се на планове Англиканске цркве да размотри идеју родно неутралне заменице за Бога, истакавши да они не знају шта раде.

„Као што је објављено, Англиканска црква планира – истина, за сада само планира – да размотри идеју родно неутралног Бога. Шта рећи? Опрости им Боже, не знају шта раде“, казао је руски лидер.

Он је додао да милиони људи на Западу схватају да их воде у праву духовну катастрофу.
„Треба отворено рећи, елите губе памет, а изгледа да томе више нема лека“, истакао је он.

Запад користи и црног ђавола против Русије

Запад је спреман да употреби било које средство за борбу против Русије, укључујући терористе и неонацисте све док служе њиховим циљевима, рекао је председник Русије Владимир Путин у обраћању Федералној скупштини.

„Њих је баш брига. Њима на Западу је свеједно на кога ће ставити улог у борби против Русије. Најважније је да ратују против нас, наше земље. Дакле, могу да искористе све, а видели смо да је тако и било. И терористе и неонацисте, ма и црног ђавола, Боже опрости. Само да извршавају њихову вољу и да служе као оружје против Русије“, истакао је Путин.

Запад „пустио џина из боце“

Током протеклих деценија Запад је „пустио џина из боце“ и читаве регионе гурнуо у хаос, истакао је руски лидер.
„На недавно одржаној Минхенској безбедносној конференцији чуле су се бескрајне оптужбе на рачун Русије. Стиче се утисак да је све то учињено само да би се заборавило шта је урадио такозвани Запад у последњим деценијама. Они су пустили џина из боце, целе регионе су гурнули у хаос“, рекао је Путин у обраћању Федералној скупштини.
Како је додао, по проценама америчких војних стручњака, услед ратова које су покренуле САД након 2001. године погинуло је скоро 900.000 људи, док је преко 38 милиона постало избеглице.
„Све то они сада покушавају да избришу из сећања човечанства, праве се да ништа од тога није било. Али то нико у свету није заборавио“, рекао је руски лидер.

Русија се не бави „ловом на вештице“

Грађани који су кренули путем издаје одговараће по закону, али Русија се неће бавити „ловом на вештице“, рекао је Путин.
„Ко год је кренуо путем директне издаје, изводећи терористичке и друге злочине усмерене против безбедности нашег друштва, територијалног интегритета земље, одговараће по закону. Али ми никада нећемо бити као кијевски режим и западне елите који су се бавили и који се баве ловом на вештице“, рекао је руски лидер.
Шта је све Путин поручио у историјском обраћању Федералној скупштини погледајте у видеу:
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
РУСИЈА
Путин: Русија обуставља учешће у споразуму о офанзивном наоружању /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала