- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија „осакаћена“ у Грчкој – јуриш без „мотора“ на Мундобаскет

© Фото : ФИБАВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије биће десеткована у изузетно важном мечу са Грчком у петак од 18 часова у Атини за одлазак на Светско првенство. Селектор Светислав Пешић неће моћи да рачуна на првог плејмејкера Василија Мицића, као ни на кошаркаше Црвене звезде и Партизана.
Играчи вечитих неће бити на располагању стратегу Орлова, као ни кошаркаши који наступају за евролигашке екипе.
Данило Анђушић, Алекса Аврамовић, Огњен Добрић, Марко Гудурић, Василије Мицић, Огњен Јарамаз, Лука Митровић, Немања Недовић, Филип Петрушев, Урош Трифуноћ, неће моћи да помогну Србији у првој меч лопти за одлазак на Мундобаскет.
Србију победа дели од одласка на Светско првенство, и екипу би у првом мечу одлуке против Грчке у Атини, требало да предводе Стефан јовић, Марко Јагодић-Куриџа, Душан Ристић, Марко Јеремић.
Лошу вест да ни Василије Мицић неће бити на располагању Орловима потврдио је тим-менаџер нашег нациоланог тима Небојша Илић.
Иако је првобитно на ширем списку Србије за меч са Грчком и последњи квалификациони прозор био Василије Мицић, он ипак неће конкурисати за изузетно битан меч са Грцима.
„Играмо у петак од 18 часова у Атини и идемо на победу. Грчка ће бити у измењеном саставу као и Србија, јер евролигашке екипе не пуштају играче да играју у овим прозорима. Добра је атмосфера, окупили смо се и у четвртак крећемо пут Грчке. Покушаћемо да обезбедимо пласман на Светско првенство. Очекује нас тежак меч против Грка. Надам се да већ у петак увече можемо да будемо мало спокојнији и да опуштенији дочекамо Велику Британију у понедељак. Мицић због обавеза према клубу не долази, Звезда и Партизан такође имају обавезе у Евролиги. Оставили су зелено светло за све те играче од викенда, за меч са Великом Британијом", рекао је Небојша Илић гостујући на РТС-у.
Летонија је већ обезбедила учешће на СП из наше квалификационе групе, а чекају се још два путника, јер три тима иду даље. Србији у преостала два меча (Грчка у петак, В. Британија у понедељак), треба победа да би се испунио циљ.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Жељко Обрадовић и Далас Мур - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Московљани су у Београду нашли „убојито оружје“
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Јокићев тренер о одиграном Ол-стару: Најгора утакмица у историји кошарке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала