Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Очекују нас проблеми са лековима и енергентима, економија је кључна

© AP Photo / Ebrahim Norooziапотека
апотека - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Постоје проблеми у снабдевању лековима у Европи, па су издати налози шта да се у вези са тим предузима у Србији, рекао је председник Србије Александар Вучић. Он је додао да ће бити проблема и у енергетици.
Вучић је рекао да снабдевање лековима у Србији мора да буде стабилно, због чега су дати налози шта да се предузима, који састојци да се набављају.
„За енергетику ће бити још више проблема, следећа зима ће нас коштати више и очекујем да нам остане 450-470 кубних метара гаса у Банатском двору, и у Мађарској и да купимо 200 до 300 милиона кубних метара и дочекамо зиму мирно“, рекао је Вучић из Абу Дабија.
На питање да ли има разлога за бригу, Вучић каже да има.
„Само лезилебовићи који не размишљају ни о чему не брину. Када кажу шта ће нам набавка тона злата, ја кажем ти имаш твој стан, али зар те не интересује да у својој згради званој Србија имаш све што ти треба и лепши прилаз и лепшу фасаду. Не могу да верујем да неког не занима како стоји новчаник државе“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.
Он истиче да је његов посао да бринемо још више и имамо добар резултат.
„Резултат је увек битан. Супер је ако смо играли лоше, а постали прваци, а не дивно играли па нас избаци Италија која је слабија. То је нешто што људи препознају“, рекао је он.
Економија је кључна реч, јер значајно смањујемо разлику између Србије и европских земаља, рекао је Вучић и додао да је економија важна и за развој наше одбрамбене индустрије.
Председник је поновио да ће Србија имати огромна улагања у војску и да се нада да ће Југоимпорт успети да испоручи добре резултате.
„На крају надам се да обични људи виде колико нам је војска снажнија и опремљенија, да је све у држави неупоредиво боље него што је било“, каже Вучић.
У планирању о повећаном броју припадника специјалних снага су, каже, размишљали и да ће се захваљујући касарнама подићи и неки градови у пограничним подручјима.
Тим касарнама ће, појашњава, бити потребна храна, јаја, млеко и млечни производи, а то значи привредни и пољопривредни развој тих подручја. И не само то, додаје, војници ће у тим градовима и да троше свој новац.
Вучић је поново подсетио да ће ускоро бити отворени нови стадиони у више градова у земљи и у Београду, да су обновљене многе цркве и храмови који припадају различитим вероисповестима, изградили смо, каже, и много болница и зато је Србији потребан мир.
„Кључна ствар је економија, морамо да размишљамо само економија, економија, економија је кључна реч", истиче Вучић.
Говорећи о Европи, САД, Кини, председник примећује да им и у време рата добро иде, сем нешто веће инфлације.
„Ми драматично смањујемо разлику између нас и европских земаља и зато је економија кључна ствар за нас“, навео је Вучић.
Седница Владе Србије о Косову и Метохији којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СРБИЈА
Вучић о санкцијама Русији: Држали смо се своје политике самосталности, верујем да ћемо моћи и даље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала