Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Залагање за мир нема алтернативу: Вучић са министром спољних послова УАЕ

© Фото : Уступљено Спутњику/Инстаграм/будуцностсрбијеавШеик Абдула бин Зајед ал Нахјан и Александар Вучић
Шеик Абдула бин Зајед ал Нахјан и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
У оквиру радне посете Абу Дабију, председник Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова и међународне сарадње УАЕ, шеиком Абдулом бин Заједом ал Нахјаном.
Са пријатељем шеиком Абдулом бин Заједом ал Нахјаном наставио сам одличне разговоре које смо започели у Београду у јануару ове године, са посебним фокусом на још бржи развој свеобухватне и стратешке билатералне и економске сарадње између Србије и Уједињених Арапских Емирата, написао је Вучић на свом Инстаграм* налогу.
„Неизбежно, разменили смо мишљења и о најновијем развоју геополитичке ситуације и тектонским поремећајима у архитектури међународних односа, који су отворили бројне нове конфликте и донели велику неизвесност и дубоке поделе између нација и држава. Сагласили смо се да залагање за мир нема алтернативу у међународним односима, као и да су наше земље искрено посвећене том циљу“, додао је Вучић.
У временима када се руше стара и стварају нова савезништва, Србија са поносом истиче пријатељство са Уједињеним Арапским Емиратима, као једним од главних фактора мира не само на Блиском истоку, већ и на далеко ширем плану, навео је Вучић, који се захвалио УАЕ на „чврстом и искреном партнерству“.
Током посете, Вучић се претходно састао и са председником УАЕ, шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, са којим је разговарао о геополитичкој ситуацији и унапређењу односа и сарадње две земље.
Вучић је рекао да је са председником УАЕ, који је посетио и штанд Србије на сајму наоружања Идекс у Абу Дабију, разговарао о војној сарадњи, ситуацији у свету, али и другим питањима, као што је енергетика.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Председник Републике Србије Александар Вучић по доласку у посету УАЕ на позив Његовог Височанства шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана.
 - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СРБИЈА
Шеик Бин Зајед посетио штанд Србије на сајму наоружања
Александар Вучић у Абу Дабија - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СРБИЈА
Србија у року од 48 сати потписује први уговор са УАЕ о куповини дронова самоубица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала