- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак има једну жељу за коначни обрачун /видео/

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, одржао је обећање и одржао је конференцију за медије у родном Београду, одакле ће поново кренути у нове победе.
Новак се победнички вратио у Београд са Аустралијан опена, освојио је 22. Грен слем трофеј чиме се изједначио са Рафаелом Надалом као рекордер, а за јубиларни 60. дуел са великим ривалом има посебну жељу.
„Желим финале Ролан Гароса са Надалом“, рекао је Ђоковић.
Новакова жеља значи само једно, он жели да се догоди коначни обрачун у трци за најтрофејнијег Грен слем шампиона пошто је са Надалом тренутно изједначен, а не постоји боља опција него да порази највећег ривала на његовом омиљеном турниру.
Наравно, до Грен слем турнира у Паризу има још много времена, а пред Новаком је велики изазов који поново нема везе са спортом, колико са политиком.
Ђоковић и даље не зна да ли ће САД променити одлуку у вези са доласком страних држављана који нису вакцинисани против вируса корона, а то је кључно за важне турнире у Индијан Велсу и Мајамију.
„Процес је у току, то је једино што знам. Наравно да бих волео да играм, драго ми је да сам добио подршку од директора турнира у Индијан Велсу и Мајамију. Они желе да играм, ја желим да играм. Надам се да ће и трећа страна, која одлучује, дозволити да играм“, истакао је Ђоковић.
Новак Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Ђоковић: Ја знам шта је истина /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала