- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србију чека појачање – Марко срушио Партизан, Грк га „частио“ : Остајем у Београду да помогнем

© Фото : ФИБАМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Марко Гудурић био је један од најзаслужнијих за победу Фенербахчеа над Партизаном у Београду, а за добру партију стигла је и награда од Димитриса Итудиса. Грк је дозволио српском кошаркашу да остане у српској престоници и сачека сусрет са Великом Британијом у оквиру квалификација за Светско првенство.
Добра форма Марка Гудурића није могла да обрадује Партизан, али ће бити од велике важности за Србију. Кошаркаш Фенербахчеа одлучио је да се не врати са својим тимом у Турском већ да сачека саиграче из репрезентације у Београду и са њима одигра утакмицу против Велике Британије 27. фебруара.
„Остајем у Београду, не враћам се у Истанбул. Чекам меч са Грчком. Видећемо какав ће исход донети та утакмица. Рекао сам да хоћу да играм, Итудис ми је рекао да могу да останем. Чекам их да се врате из Атине. Надам се да ћемо добити тај меч и да неће бити притиска за дуел са Британијом“, рекао је Гудурић после утакмице против Партизана.
Прву прилику да се пласира на Светско првенство Србија има у Грчкој у петак, а три дана касније угостиће Велику Британију. Довољна је једна победа у ова два меча, а уколико се тријумф не оствари у Атини, српски кошаркаши имаће појачање.
Грчка је своју визу за Мундобаскет обезбедила и такође игра са ослабљеним тимом, али с обзиром колико је важан улог за који се Србија бори ниједна од тих ставки не треба да буде разлог за опуштање.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Магични Јокић се вратио и наставио да доминира: Трипл-дабл као „добар дан“
Партизан и Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Гудурић енигма за Партизан – Фенер славио у крцатој Арени
Зоран Лукић – селектор кошаркашке репрезентације Русије - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Русија одлази из Србије са две победе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала