- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шериф је „ухапсио“ велику српску тројку

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићПартизан и Шериф
Партизан и Шериф - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Партизан је жестоко разочарао пред армијом навијача, дозволивши да га из Европе елиминише Шериф и то после победе у Кишињеву (1:0) и вођству у Хумској, да би на крају црно-бели завршили на коленима – 1:3. Али, није клуб из Тираспоља очитао лекцију само Партизану, пре тога био је џелат Црвеној звезди и Војводини.
Сви они који прате српски фудбал, односно Црвену звезду, Партизан или Војводину на европској позорници, комплетирали су у четвртак увече утисак да је Шериф убица“ српских клубова!
Није узалуд и даље актуелни тренер Партизана Гордан Петрић упозоравао да његови ученици морају да ураде неколико домаћих задатака како би „оверили“ Шериф и потврдили онај минимални тријумф из Кишињева пре осам дана.
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Док Европа чека, Аргентина је доживела магију /видео/
Нажалост, то се није догодило. Уводни гол Квинсија Менига у реваншу шеснаестине финала Лиге конференција у Хумској био је све од анемичног Партизана, истог оног који се мучио у Суботици против Спартака (2:1) и који је доживео бламажу на свом терену од Младости ГАТ (0:4).
Агонија је настављена новом фудбалском лекцијом од Шерифа који је због финансијских проблема распродао пола екипе, у односу на ону чувену генерацију која је распршила Звездин сан – зван Лига шампиона.
Није то давно било. Сви вероватно добро памте када је жреб за плеј-оф Лиге шампиона спојио Црвену звезду и Динамо Загреб. Трљали су руке на Маракани и у Загребу, прижељкујући дуго очекивани балкански двобој и спектакл.
Али, појавио се „тамо неки“ Шериф. Па, још из Молдавије.
Уводна утакмица на Маракани показала је да неће тиму Дејана Станковића бити лако да се домогне тог одлучујућег степеника, где би требало да стоји Динамо Загреб. И стајао је. „Модри“ су одрадили посао, али Звезда није...
Угашена је у Тираспољу од Шерифа, а џелат је био Данило Арболеда. После београдских 1:1, уследио је реванш и за тај један гол шампион Молдавије био је бољи и прошао је у плеј-оф.
Био је Шериф тад пред вратима раја, али је поново био унапред прежаљен и отписан од многих. Али, фудбал је непредвидив и зато је сам по себи феномен. Уверио се у то Динамо. Изгубио је глатко у Тираспољу 3:0, да би у Загребу у мечу без голова Шериф отишао у Лигу шампиона.
И тамо је успео да направи Шериф сензацију и чудо које ће остати упамћено. Храбри и отресити фудбалери молдавског клуба су „пројектилом“ Себастијана Тила у 90. минуту шокирали Мадрид и победили Реал после преокрета резултатом 2:1.
Ипак, није Шериф био кобан само по два највећа српска клуба: Црвену звезду и Партизан. Прва је пред њим страдала Војводина, која је те 2013. године имала велике амбиције и јуришала је на историјски пласман у Лигу Европе, али... На том путу ће јој се испречити Шериф из Тираспоља.
У Новом Саду на стадиону „Карађорђе“ ремизирали су 1:1 са Молдавцима голом Петра Шкулетића, док је у реваншу 3. кола квалификација за Лигу Европе, Шериф победио 2:1 и домогао се плеј-офа.
Нажалост, реалност српског фудбала је таква да добија лекције из Молдавије и то од Шерифа који је распродао све оне силне звезде, а упркос томе елиминисао је Партизан из Европе, оставивши Србију без представника у Европи.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
„Где ћеш на ћелавог Србина од два метра“ – интернет се усијао од коментара, а Дмитровић тражи казну
Душан Тадић и Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Барселона потонула у Манчестеру, Ајаксов Тадић у Берлину, а Матићева Рома елиминисала Салцбург
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала