- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко поручио Кијеву: Отварање новог фронта у Придњестровљу – то је равно смрти

© Sputnik / Sergey Bobylev/Pool / Уђи у базу фотографијаПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко на заседании Совета глав стран-участниц ШОС в расширенном составе в Самарканде, Узбекистан
Президент Белоруссии Александр Лукашенко на заседании Совета глав стран-участниц ШОС в расширенном составе в Самарканде, Узбекистан - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да не верује у намеру Украјине да отвори други фронт у Придњестровљу јер би то било равно смрти.

„Не верујем у то. То им није од користи. Запад би хтео да једним ударцем реши проблем са Русијом и да затвори ту 'сиву рупу' у Придњестровљу, како они кажу, и да уједини Молдавију, гурне је у Румунију или да је учини прозападном. То је њихов циљ. Украјинцима то није потребно. Не верујем да ће Украјинци полудети и отворити некакав други фронт“, рекао је Лукашенко, пренела је белоруска агенција „Белта“.

Он је подсетио да се у Придњестровљу налази руска војска са техником и наоружањем која ће, уколико се нешто деси, успети да одговори.
Лукашенко сматра да Запад користи ситуацију у Придњестровљу како би дестабилизовао ситуацију у региону.

„Свуда треба све уздрмати – то је у интересу Запада. Не верујем да је то потребно Украјинцима. Ако тамо отворе други фронт – то је равно смрти“, закључио је белоруски лидер.

Претходно је Министарство одбране Русије саопштило да је Украјина појачала припреме за инвазију на Придњестровље, што представља претњу за руске мировне снаге, као и да ће руска војска на то адекватно одреаговати.
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
РУСИЈА
Москва упозорава НАТО и Украјину: Уздржите се од авантура у Придњестровљу, одговорићемо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала