- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немци покварили акцију украјинских активиста у Берлину /видео/

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава на згради Бундестага у Берлину
Застава на згради Бундестага у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Украјински активисти организовали су акцију у центру Берлина у циљу подршке украјинској војсци у оквиру које су, у близини руске амбасаде, поставили оштећени тенк са цеви окренутом ка руском дипломатском представништву. Али, није све ишло по плану.
Према мишљењу украјинског амбасадора у Немачкој Алексеја Макејева перформанс је требало да подсети Немце на важност победе Украјине у сукобу са Русијом.
Грађани Берлина, коју су се враћали са великог митинга против испорука оружја Украјини, акцију су претворили у мировни протест. Носили су плакате са порукама мира, не сврставајући се ни на једну страну у сукобу, а тенк су засули цвећем.
„Украсили смо тенк са две хиљада ружа да би наша влада напокон почела мировне преговоре. Важно је разговарати, ми нисмо непријатељи, нисмо против Украјине или Русије. Ми смо пријатељи, 30 година смо гајили те везе “, рекао је један од Немацa који су учествовали у протесту.
На видео-снимцима са друштвених мрежа се види да је на тенк првобитно постављена украјинска застава а затим је неко од присутних донео и руску заставу. Полиција је после скинула руску заставу.
Украјински активисти су тврдили да се ради о руском тенку оштећеном на почетку специјалне операције руске војске у Украјини али нема потврде те информације.
Протести у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
СВЕТ
Хиљаде људи протестовало у Берлину: Траже прекид испорука оружја Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала