- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Помера границе и задаје домаћи – „Сваки пут је посебно“

© AFP 2023 / ARNAUD FINISTREАрманд Дуплантис
Арманд Дуплантис - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Вишеструки шампион у скоку с мотком Арманд Дуплантис поставио је нови апсолутни светски рекорд са висином од 6,22 метара на митингу у Kлермону у Француској.
Швеђанин је померио сопствену границу снова од 6,21 метара који је поставио освајањем светске титуле у Орегону прошле године.
Такмичећи се на митингу у Француској, стигао до рекорда у трећем покушају на опште одушевљење присутне публике.
„Kада имате овакве тренутке, када је енергија на врхунцу и нападате рекорд, осећате се као да левитирате. Осећао сам као да ми тело није дотакло земљу током целог скока“, описао је сада већ чувени скок светски рекордер.
Дуплантис је у првом покушају прескочио летвицу од 5,71 метара, затим је прешао на 5,81 метара и у другом покушају савладао је препреку од 5,91.
Потом је прешао на 6,01 метара, што је успешно превазишао већ у првом покушају. Напослетку, а из трећег покушаја Дуплантис је поставио нови рекорд од 6,22 метара.
Швеђанин који је рођен у САД поставио је први од својих светских рекорда у фебруару 2020. године, када је прескочио 6,17 метара, чиме је оборио најбољи планетарни резултат из 2014. године који је поставио Рено Лавилени.
Арманд константно помера границе рекорда, а један је оборио и на митингу у Београду. После успеха у Клермону каже да се неће зауставити.
„Сваки рекорд доноси нешто ново за мене. Можда је тај први од пре три године био помало луцкаст, али овај ми је дефинитивно други омиљени. Више не осећам притисак. Много тога сам доказао у протеклих неколико година, посебно у последње две. Знам какав сам и за шта сам способан, да заслужујем да будем на овом месту“, закључио је Арманд Дуплантис.
Милица Гардашевић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Милица је достојна наследница српске шампионке – млада атлетичарка однела победу у Београду
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала