- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „Ђоковић“: Чак је и Британцима јасно – расте притисак на Американце

© AFP 2023 / Mark J. TerrillНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Напетост око одласка Новака Ђоковић на турнире у Индијан Велсу и Мајамију расте јер српски ас још увек није добио дозволу за улазак у Сједињене Америчке Државе, а сада се праве и анкете у којима су учесници подељеног мишљења.
Новак Ђоковић поднео је молбу за специјално изузеће како би играо на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, али коначну одлуку власти Сједињених Америчких Држава и даље чека.
Британски „Експрес спорт“ спровео је анкету чије је главно питање да ли би Новак требало да добије дозволу да игра у Америци, а мишљења су подељена.
Најбољи тенисер света на својој страни има директоре турнира Томија Хаса и Џејмса Блејка као и један део Британаца, док је други део стао уз одлуку америчких власти.
Да Ђоковићу буде дозвољен улазак у САД гласало је 52 одсто читаоца, док је 48 одсто на супротној страни.

„Волели бисмо да га имамо, он је један од најбољих шампиона које смо икада имали у спорту. Има још неколико година да буде на врху тениса или близу њега“, рекао је Џејмс Блејк, директор Мастерса у Мајамију, који се залаже да се мере укину пред почетак турнира хиљаду серије.

Пре Блејка, први који је Новаку пружио подршку био је Томи Хас, директор Индијан Велса, који је био још оштрији на речима и поручио да је „срамота“ уколико најбољем тенисеру света не буде било дозвољено да игра.
„Надам се да ће имати шансу да дође у Индијан Велс. Мислим, била би срамота у мојим очима да не дође на ове турнире или да му не буде дозвољено да дође“, рекао је Хас.
Подршка је стигла и од легендарног Џона Мекинроа, који сматра да је апсурд не пустити Новака у Америку само зато што је невакцинисани странац.
„Да скратим причу, смејурија је што му није дозвољено да игра. Апсурдно је да су га прошле године протерали из Аустралије. Ја сам примио вакцине. Поштујем то што он није урадио исто. Ја бих то урадио, али то је сасвим друга ствар. У овом тренутку, или чак и прошле године, знали смо да је могао да игра 2021, али му нису дозволили да игра 2022. Нека ми неко то објасни. И сада му опет не дозвољавају да игра? То је по мом мишљењу апсурдно. Видећемо шта ће се догодити“, рекао је Мекинро.
Мастерс у Индијан Велсу почиње шестог марта, а после њега следи Мајами чији је почетак заказан за 22. март.
Новак ће пре тога играти у Дубаију где ће га вероватно и сачекати одлука о одласку у Америку. Турнир у Дубаију траје до четвртог марта, а статус најбољег тенисера света требало би да буде познат пре жреба за Индијан Велс.
Томас Махак - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Изненађујући противник за Ђоковића – „почистио“ је фаворите и чека највећи изазов каријере
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Занимљива анкета – Надал и Медведев верују да ће Ђоковић бити најбољи
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
СПОРТ
Белорускиња подигла глас због притиска: Гледајте своја посла! Терате нас – а после вам недостајемо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала