- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх: Донбас је прва линија одбране „руског света“

© БелТА / Уђи у базу фотографијаПатријарх московски и целе Русије Кирил
Патријарх московски и целе Русије Кирил - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Донбас је данас прва линија одбране Русије, важно је да омладина која тамо живи схвати да је у току праведна борба за историјско наслеђе земље, рекао је патријарх московски и целе Русије Кирил на састанку са децом из Донбаса.
Патријарх Кирил се у недељу састао са младим спортистима Донбаса у Саборном храму Христа Спаситеља. На сусрет са поглаваром Руске православне цркве дошло је 190 деце из спортских кампова.

„Донбас је данас прва линија одбране ′руског света′, истурено део Русије... Одлично је то што је Русија стала у заштиту интереса Донбаса и није дозволила спровођење планова које су имали наши противници... Донбас је органски неодвојиви део Русије. Важно је да сте ви, млади људи, били носиоци овог погледа на свет, овог саморазумевања. Јако бих волео да омладина Донбаса, деца Донбаса схвате да је борба која је сада у току праведна. Зато што је то повезано са заштитом тог историјског наслеђа које је део руске државе, мислим на припадност Донбаса руској држави", обратио се патријарх деци.

Патријарх је нагласио да је Донбас сада заједно са Русијом, што је разлог да се са уверењем гледа у будућност.
"Русија не напушта своје, Русија је у стању да заштити и помогне“, рекао је он.
„Да бисте се бранили, морате да будете уверени у исправност свог поступка, ми смо апсолутно сигурни у исправност наше ствари... ′Руског света′ има много непријатеља, и увек их је имао. Постоји неколико разлога за то, први: Русија је јака. Они који претендују на доминацију над другима, знају да док постоји Русија, неће моћи доминирати. Русија ће увек имати снаге да каже: Станите, не вређајте слабе“, закључио је патријарх.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала