- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија мења тим – и нема право на грешку

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да у понедељак хали "Александар Николић" очекује победу против Велике Британије, у одлучујућем мечу квалификација за Светско првенство.
Србији је неопходна победа против Британаца за пласман на СП, које ће у августу и септембру бити одржано у Јапану, Филипинима и Индонезији.
"Дошао је крај квалификација које трају веома дуго и по први пут су у овом формату. Сада све стаје у једну утакмицу у којој тражимо победу и потврду труда који је уложило више од 40 играча за годину и по. Прву меч лопту у Атини нажалост нисмо искористили, сада је у понедељак пред нама нова шанса, коју смо заслужили", рекао је Пешић за званични сајт КСС.
За Србију сутра неће играти Никола Милутинов, Дејан Давидовац и Немања Дангубић, који су се вратили клупским обавезама, док је неизвесно стање Стефана Јовића који се опоравља од ударца задобијеног у дуелу са Грчком.
Националном тиму су се прикључили Марко Гудурић, Лука Митровић, Филип Петрушев, Алекса Аврамовић, Урош Трифуновић и Огњен Добрић, који ће бити у конкуренцији за меч у понедељак.
"Важно је да ових шест играча што су се прикључили након обавеза у Евролиги што је боље укључимо у систем игре. Добра ствар је што су они већ играли у овим квалификацијама и познају принципе које припремамо. Велика Британија ће бити растерећена и спремна да искористи сваку шансу која им се укаже", казао је селектор Србије.
Пешић је затражио од играча максималан приступ свих 40 минута.
"Због тога, због улога који је на столу, максимална концентрација и максималан приступ током свих 40 минута морају бити присутни. Надамо се да ће и публика препознати да нам је подршка потребна и да ће доћи да поздрави, не само 12 играча који ће бити у саставу, већ све играче који су дали свој допринос репрезентацији Србије у овим квалификацијама", закључио је Пешић.
Србија ће сутра увече од 20 сати у хали "Александар Николић" дочекати Велику Британију у последњем колу групе И квалификација за СП.
Прво место на табели групе И држи Летонија са 17 бодова, а Грчка је друга са 15.
Србија је трећа на 14, Белгија има 13, а Турска 12 бодова. Велика Британија је последња са 10 бодова.
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала