- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русији су донеле полуфинале, а сада су се вратиле са титулом: „Освојићемо још много трофеја заједно“

© AFP 2023Вероника Кудерметова и Људмила Самсонова
Вероника Кудерметова и Људмила Самсонова - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Вероника Кудерметова, руска тенисерка, освојила је шесту титулу у дублу, али прву заједничку са сународницом Људмилом Самсоновом. После доброг резултата две Рускиње истакле су да желе још више да напредују и уложе труда у дубл каријере које ће градити заједно.
У спектакуларном финалу су Вероника Кудерметова и Људмила Самсонова савладале кинеске сестре Хао-чинг Чен и Латишу Чен и тако дошле до првог заједничког трофеја.
Кудерметова се у дублу показала још раније, била је и друга дубл тенисерка света, док је Људмила у Дубаију први пут ушла у финале у конкуренцији женских парова.
„Трудимо се да будемо боља Вероника, боља Људа сваког дана. Мислим да ћемо, ако се побољшамо, освојити много титула заједно“, рекла је Кудерметова поводом успеха са својом сународницом.
Бивша друга дубл тенисерка света прпшле године је такође тријумфовала у Дубаију, али са Елиз Мертенс. С обзиром да је са Самсоновом Кудерметова и велика пријатељица јасно је да се овај двојац сјајно уклопио и да одају утисак да могу до још трофеја.
„Мени је то први пут, па шта да мислим? Можда је лудо... Невероватно је шта смо данас урадили. Тако смо поносне на нас“, била је превише узбуђена Самсонова.
Иако су раније одиграле само један заједнички турнир, њихово партнерство Русија добро памти. Пре две године Кудерметова и Самсонова су обезбедиле две важне победе у оквиру Били Џин Кинг купа.
Најпре су савладале Габријелу Дабровски и Ребеку Марино, да би ти потом победиле и француски пар Клару Бурел и Ализ Корне за пласман Русије у полуфинале.
Дубаи је већ њихов четврти турнир од почетка сезоне, али прву успешнији јер су тек на њему остварили другу победу.Везале су три пораза, а онда се коначно видео напредак.
Томас Махак - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Изненађујући противник за Ђоковића – „почистио“ је фаворите и чека највећи изазов каријере
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Занимљива анкета – Надал и Медведев верују да ће Ђоковић бити најбољи
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
СПОРТ
Белорускиња подигла глас због притиска: Гледајте своја посла! Терате нас – а после вам недостајемо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала