- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Саветник Зеленског: Украјина може нестати као држава

© Flickr / PrachataiМапа Украјине
Мапа Украјине - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Саветник кабинета Владимира Зеленског Михаил Подољак рекао је да његова земља „не може себи да дозволи понављање 2014. године“, јер ће у том случају Украјина нестати као држава кроз неколико година, преноси портал "Страна".
Према речима Подољака, Украјини је потребна победа и повратак на границе из 1991. године. У супротном, како сматра, „људи се неће вратити, неће бити новца, нико нас неће подржавати”.
Подољак је додао да Украјинци треба да буду спремни да наставе борбу, неопходно је „запечатити” пораз Русије и њену правну одговорност.

„Морамо то запечатити и утиснути у свест свих људи који и данас сумњају да ли треба ићи до краја: ако хоћеш да умреш млад, онда не треба да идеш до краја, ако желиш да будеш херој, онда морате ићи у победничко финале“, изјавио је он.

Украјински председник Владимир Зеленски више пута је говорио о плановима Кијева да заузме Крим и Донбас. Почетком фебруара, вршилац дужности министра унутрашњих послова Игор Клименко саопштио је да су кијевске власти почеле да формирају јуришне бригаде за ову операцију. Према његовим речима, пројекат је назван „Офанзивна гарда“. Претпоставља се да ће основу јединица чинити активни и бивши војници, граничари и полицајци са значајним борбеним искуством.
Хаубица нора - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Артјомовск у котлу; Кијев признао: ситуација на фронту је тешка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала