- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о западним санкцијама Русији: Казна је неизбежна

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYКанадска застава на пола копља у Генералном конзулату Канаде у Њујорку 23. октобра, 2014
Канадска застава на пола копља у Генералном конзулату Канаде у Њујорку 23. октобра, 2014 - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Русија ће одговорити на санкције Сједињених Америчких Држава и Канаде и користе искуство Запада, наводи се у коментару портпаролке Министарства иностраних послова Русије Марије Захарове.

„Ми припремамо одговор, креативно примењујући акумулирано искуство за фокусиранији утицај на Вашингтон и Отаву која му угађа. То се дешава у условима када Запад, на челу са САД, делује крајње агресивно, не стидећи се средстава које примењује. Руске контра-санкције ће се и даље уводити на основу принципа строгог реципроцитета и неизбежности казне“, подвукла је она.

Према њеним речима, западне санкције су усмерене на подривање индустријског и финансијског потенцијала Русије, као и искључивање земље из светских економских веза.

„Ти покушаји се поклапају са годишњицом почетка специјалне војне операције и они су неперспективни и непромишљени као и заклетве Запада да ће Москва бити поражена“, навела је Захарова.

Она је приметила да канадски премијер Џастин Трјудо није хтео да стави на санкциони списак звезду совјетског хокеја Владислава Третјакова, као и совјетске космонауте Валентину Терешкову и Светлану Савицку.
САД су прошле недеље увеле нове санкције против више од 100 физичких лица и компанија из Русије, а Канада је увела санкције против 129 физичких лица и 63 организације.
Након почетка специјалне руске операције Запад је појачао санкциони притисак на Москву. Број санкција је неколико десетина хиљада, иако САД и Европа признају да негативан утицај није био толико значајан.
Како је раније навео руски председник Владимир Путин политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија Запада, а њен основни циљ је погоршање живота милиона људи. Он је додао да Москва мирно пролази кроз тај стални притисак, а иницијатори санкција кажњавају сами себе.
Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СВЕТ
Америка увела нове санкције против Русије: На удару министри, војска, Запорошка нуклеарка, лидер ЛНР
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала