- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Дигитално рестаурисан филм „Бело одело“ Лазара Ристовског у Кинотеци

© Фото : Спутњику уступили Кинотека и А1Филм "Бело одело" Лазара Ристовског
Филм Бело одело Лазара Ристовског - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Филм „Бело одело“, по сценарију и у режији Лазара Ристовског, након што је дигитално рестаурисан у оквиру пројекта А1 Кинотека, биће премијерно приказан 1. марта у Југословенској кинотеци.
Заинтересовани, који нису у могућности да присуствују биоскопској пројекцији, моћи ће да погледају филм на Фејсбук страницама компаније А1и Југословенскекинотеке.
Филм „Бело одело“ је деби једног од водећих домаћих филмских глумаца, Лазара Ристовског, који се први пут појављује као редитељ, сценариста, продуцент и носилац главне улоге.
© Фото : Спутњику уступили Кинотека и А1Дигитално реастаурисан филм "Бело одело" Лазара Ристовског
Дигитално реастаурисан филм Бело одело Лазара Ристовског - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Дигитално реастаурисан филм "Бело одело" Лазара Ристовског
Премијерно приказан у Кану 1999. године, филм прати наредника Саву Тиодоровића, коме стиже телеграм од његовог брата близанца о смрти мајке, након чега се укрцава на први воз, не слутећи какви ће га догађаји на том путу задесити.
Поред Лазара Ристовског у филму играјуи Радмила Шогољева, Драган Николић, Бата Стојковић, Бата Живојиновић, Богдан Диклић, Бранимир Поповић, Зоран Цвијановић, Небојша Миловановић, Никола Којо, Андреј Шепетковски, Слободан Нинковић, Бранимир Брстина.
„Бело одело“ је 28. филм који је дигитално рестаурисан у одељењу за дигитализацију и дигиталну рестаурацију Архива Југословенске кинотеке у оквиру пројекта А1 Кинотека, који се од 2017. године спроводи у сарадњи Југословенске кинотеке и компаније А1 Србија са циљем да омогући телевизијско и биоскопско приказивање познатих филмских наслова, као и да их сачува за будуће генерације.
Досада су дигитално рестаурисана дела Живојина Павловића, Горана Марковића, Живка Николића, Срђана Карановића, Слободана Шијана, Душана Макавејева и других еминентних домаћих аутора.
Јана Бјелица у улози Јане у филму Овуда ће проћи пут Нине Огњановић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
КУЛТУРА
Редитељка дебитантског филма „Овуда ће проћи пут“: Нема раја ако је тескоба у човеку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала