- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановићев потоп у Акапулку, Лајовић одличан у Чилеу, тријумф Ђереа

© AP Photo / Hiro KomaeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Српски тенисер Миомир Kецмановић елиминисан је на старту турнира у Акапулку, иако је имао предност од једног сета против Kанађанина Дениса Шаповалова - 2:1 (6:7, 6:0, 7:5). За разлику од њега тријумфално је такмичење у чилеанском Сантјагу стартовао Душан Лајовић, победом над Камилом Угом Карабелијем од 6:1, 6:3, а успешан је био и Ласло Ђере.
Меч Кецмановића и Шаповалова је трајао нешто више од два сата, а почео је тако што је други тенисер Србије већ на старту изгубио свој сервис (3:0). Чинило се да ће и сет, јер је Kанађанин сервирао при резултату 5:3, али је Кецмановић уз два брејка стигао до вођства од 6:5.
Требало је да Кецмановић одсервира за победу у првом сету, али је дозвилио да меч оде у тај-брејк у коме је Србин ипак успео да слави. И то после фантастичног поена.
Уместо да на крилима сјајне игре у финишу првог сета пружи бољи отпор у другом, Kецмановић се потпуно распао и изгубио га са нулом.
Трећи сет је Шаповалов поново отворио брејком, да би при резултату 5:4 за њега Kанађанин изгубио свој сервис и вратио драму у сам меч. Мирисало је све на ситуацију из финиша првог сета, с тим да је Шаповалов у следећем гему искористио трећу брејк шансу за 6:5, затим и другу меч лопту за тријумф.
Ривал Канађанину у наредној рунди биће Американац Тејлор Фриц, а Кецмановић, с друге стране, наставља са осцилацијама. После финала Даласа пре две недеље, сада је одмах елиминисан.
За разлику од њега, солидну форму је потврдио Лајовић, као 75. тенисер света савладао је 122. Камила Уга Карабелија из Аргентине, квалификанта са 6:1, 6:3 за свега 73 минута игре и у следећем колу ће играти против још једног Гаучоса, Хуана Мануела Серундола.
Ласло Ђере је такође успешно одрадио посао. Он је у шеснаестини финала Чилеа надиграо Жоаа Соузу са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:2 после само сат и 18 минута игре.
Ђереов противник у осмини финала биће Италијан Рикардо Бонадио који је надиграо Данијела Галана са 2:0.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СПОРТ
Американац никада неће признати да је Новак најбољи: „Ствари су компликоване за Ђоковића“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Ђоковић је добио две информације – термин за премијеру и ривала за четвртфинале
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Рус упропастио рођендан Србину – Андреј „заварао“ Филипа па му нанео шести пораз у сезони
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала