- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал донео изненађујућу одлуку за крај невероватног низа – Ђоковићева жеља је под знаком питања

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Рафаел Надал, један од најбољих тенисера свих времена, објавио је да неће играти на предстојећем америчком турниру Индијан Велс, што оставља озбиљне последице за његово рангирање на АТП листи и наредни Грен слем турнир – Ролан Гарос.
Надал је претходно објавио да неће играти на егзибиционом мечу у Лас Вегасу, што је ставило сумњу над потенцијално учешће у Индијан Велсу.
Надал је отклонио дилеме и одлучио је да се повуче са турнира где је био финалиста прошле године, остаће и без 600 поена, што са собом носи и веће последице.
Шпанац ће после 18 година проведених међу десет најбољих тенисера света испасти из тог друштва, што може да утиче и на наредни Ролан Гарос.
Уколико се Надал нађе на позицијама између 13. и 24. на АТП листи, могуће је да се састане са Новаком Ђоковићем већ четвртом колу, што није нешто чему се српски тенисер надао.
„Финале у Паризу“, одговорио је Ђоковић недавно на питање где и када жели да се догоди јубиларни 60. дуел са највећим ривалом.
Како сада ствари стоје, ако Надал уопште буде био у стању да наступи, њихов сусрет би могао да се деси много, много раније.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Новак има једну жељу за коначни обрачун /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала