- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Економски резултати Србије су спектакуларни

CC0 / Bicanski / Динари – илустрација
Динари – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су економски резултати Србије спектакуларни.
Вучић је у интервјуу РТС-у рекао да је инфлација увезена због цена енергената, али да је обуздана и да је успела да сачува чврст курс динара, да подиже девизне резерве.
„Оне су највеће у историји Србије, као што су нам и резерве злата највеће у историји. Разумем ја и да људи у Србији тешко живе. Ви звезде са РТС-а имате високе плате, мада и код вас има људи с малим платама. То и јесте суштина, да помогнемо људима који имају мале плате. То ћемо радити развојним пројектима, и увек имамо таргетиране програме. Повећање пензија је било велико, и биће још веће, јер имамо нову формулу, брже ће пензије пратити плате. Верујем да ће бити и једнократних давања, уколико будемо имали снаге“, рекао је Вучић.
На питање да ли ће бити и додатне помоћи он је рекао да је повећање пензија било велико и да ће бити велико и у другој половини године.
„Имамо идеју да деци до 16 година дамо помоћ преко мајки или другог законског старатеља, ако дете нема мајку. То је важно као додатна помоћ која није директна, али је везана за мајке“, рекао је он.
На питање за пољопривреду он је рекао да је повећана откупна цена за 10 одсто, да су малинари имали фантастичну цену, као и да њихов проблем са хладњачарима нема везе са државом.
„Али сви долазе пред државу. Борићемо се за то, неки траже повећање за 50, 60 одсто и то није реално, разговараћемо с малинарима“, рекао је он.
Додао је да се сви велики пројекти раде из буџета и да верује да ће буџетски дефицит бити под контролом.

О причама о доласку „Мерцедеса“

Упитан о причама о доласку „Мерцедеса“ који би правио електричне аутомобиле са „Рио Тинтом“ и да ли се о томе разговарало, рекао је да је у више наврата разговарао о свему томе и безброј пута о томе размишљао.
„Све бих дао на свету да то буде могуће, али плашим се да смо донели много погрешних одлука. Ми смо једина земља у свету која се одрекла такозваног белог злата“, рекао је Вучић, који је критиково приче о томе да би земља нестала због литијума.
Напоменуо је да таквог договора још нема, али да је разговарао више пута с представницима Европске комисије.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СРБИЈА
Вучић: Свима сам им рекао - ово нећу да потпишем!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала