- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је у Дубаију измислио нови ударац – мат из једног потеза /видео/

© AP PhotoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Вероватно су се Новакови ривали радовали када су видели да се мучи против Томаса Махача, квалификанта и 130. тенисера света, међутим српски ас приредио им је незаборавну представу против Талона Грикспора. Холанђанин је био један у мору тенисера који је меч против Новака изгубио у свлачионици, а Србин је представу крунисао „измишљеним ударцем“.
Гледајући меч Новака Ђоковића и Томаса Махача, Талон Грикспор морао је да помисли да има шансу да савлада једног од најбољих тенисера у историји. Међутим, као да је сама помисао на то престрашила Холанђанина који је стегао руку и никако није давао утисак који одаје читав претходни период.
Грикспор је фантастично сервирао, али то је било све. По који форхенд указивао је на то да је холандски тенисер играч са највећим напретком на туру у претходном периоду, али и даље је био невидљива претња за захукталог Новака.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Американци „заратили“ због Јокића
Док је Холанђанин тражио решење како да опусти руку, Новак је на другој страни доказивао себи и другима да му је само један меч био довољан да већ пронађе препознатљиву, стару форму. У терен је улазио готово сваки ударац који је пожелео, а онај најбољи виђен је у четвртом гему другог сета.
Био је то један од најдужих гемова који су виђени од почетка сезоне. Тачно 36 поена одиграли су српски и холандски тенисер, а приликом једне гем лопте за Грикспора Новак је извео до сада невиђени ударац.
После сервиса Холанђанина који је ишао 199 километара на час, Новак је једва захватио лоптицу, а тај ритерн претворио се у лоб који је ушао у поље и на крају био уписан као винер.
Дакле, ритерном лобом за који је Грикспор био убеђен да иде у аут пао је близу основне линије у сам угао, а као ни Новака тако ни његов ривал нису могли да верују шта се догодило.
Деловало је као да се српски ас поиграва са ривалом, али колико је само тешко направити овакву егзибицију? Колико би само тенисера пустило ову лоптицу и препустило противнику ас, међутим не и Новак. Иако је имао готов меч у џепу српски тенисер није хтео тек тако да допусти Грикспору један у мору поена, а тај поен претворио је у магични трик који ниједан тениски мађионичар неће знати да изведе.
Истина је да ће Рафаела Надала увек красити брзина, Роџера Федерера елеганција, али Новака Ђоковића ипак много више од тога. Не само да је „украо“ од обојице највећих ривала њихове најбоље сегменте, већ има и свој.
Пре много година тениски свет је схватио да је Новак најбољи ритернер на свету, али оно што је невероватно да српски ас само надограђује тај свој ударац. То више није ударац којим он противниково оружје претвара у своје, већ је то постала прави магија што је и показао у поменутом поену.
„Ако се по јутру дан познаје“ Новак има велику дозу самопоуздања која публици у Дубаију доноси прави спектакл. Први рекет света игра онако како му и приличи, самоуверено, офанзивно, без превише попуштања.
Овај један ударац био је одраз читавог меча. Грикспор се сагнуо у нади да лоптица иде у аут, али испада да је само то и могао Холанђанин током проведених сати и по на терену, само да се нада.
Неће бити лако ни Хуберту Хуркачу, уколико Новак остане до у оваквом распложењу, могла би то да буде још једна победа из свлачионице.
Новак Ђоковић је пре одласка у Дубаи одржао конференцију за медије у Београду.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Новак уз лепе вести послао и страшну поруку ривалима: „Не бојим се!“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Новак експресно до четвртфинала Дубаија – проблеми су прошлост!
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Рус спасао пет меч лопти па победио – чудесан преокрет Рубљова у Дубаију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала