- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци „заратили“ због Јокића

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Двоструки узастопни МВП НБА лиге Никола Јокић нашао се на удару бившег кошаркаша Кендрика Перкинса, који тренутно ради као аналитичар ESPN. Американац је коментарисао статистику Сомборца, који просечно бележи трип-дабл учинак, поручивши да лидер Денвера „пумпа“ статитстику, као и да се критеријуми мењају због одређених особа.
И док велика већина у Америци и НБА ужива у магији и невероватној скромности Николе Јокића, који не пати од бројки, за разлику од многих саиграча и ривала, Кендрик Перкинс се дрзнуо да крајње неосновано нападне српског кошаркашког генија.
„Када се ради о набијању статистике, Џеј-Џеј Редик би требало да зна да се то ради. О томе причају и кошаркаши у свлачионици. Зна врло добро да се због тога не шутира са своје половине на крају четвртфине или полувремена, пошто играчи не желе да покваре проценте шута за три поена. Играо сам у Селтиксима и добро знам за то. Хајде да се не претварамо да то не постоји, јер свакога дана људи покушавају да оборе рекорд“, рекао је Перкинс у новој епизоди „ESPN First take“, додајући да Јокић „пумпа“ статистику тако што узима мање шутева и више је окренуо асистенцијама ка саиграчима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Новак је у Дубаију измислио нови ударац – мат из једног потеза /видео/
Управо ту се долази и то суштине да је Американац жестоко (пр)омашио поенту. Јер, свако по познаје Јокића, или игра са њим, зна да је Никола тај који саиграче чини бољима и извлачи максимум из њих.
Глас против Перкинса експресно је подигао Џеј-Џеј Редик који је заратио са сународникм, поручивши да цени Перкинса, али да не дели његово мишљење.
„Ценим Перкинса, али његове речи немају везе са истином. Јокић је неко кога бројке не интересују. Најбоља потврда за то јесте да Денвер ове сезоне не зна за пораз када он забележи трипл-дабл и све што ради је у корист екипе“, поентирао је Редик.
Ипак, Перкинс је наставио да износи своју сулуду теорију да Јокић игра за статистику, чиме је потврдио анимозитет према Србину. Отишао је чак и корак даље у читавој причи, поручивши да се због појединих играча мењају критеријуми.
„Редик је ту да прича о аналитици и еволуцији кошарке, али оно што није поменуто од 1990. године јесте да су тројица кошаркаша која су освојила МВП признање, нису били у десет најбољих стрелаца лиге те сезоне. То су Стив Неш, Никола Јокић и Дирк Новицки. Шта имају заједничко? Размислите. Добили су МВП награду, а нису бии у Топ 10 према постигнутим поенима. Критеријуми се мењају. Од 2006. годне, када је Неш освојио другу МВП награду, са најбољим саставом у лиги и притом нису били на првом месту, Брајант је имао просек од 31 поена. Када погледате Кобијев тим кој ије завршио као седми, питам се како су успели и дотле да догурају, како онда он није био најкориснији играч? Мењају се критеријуми због одређених особа како би поново добиле исту награду“, закључио је Перкинс.
Његове речи стигле су и до нападнутог Николе Јокића, који у свом стилу није желео да улази у било какву расправу, већ је иронично поручио да му је лако да пуни статистичке колоне јер „пумпа“ статистику.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Ергин Атаман - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Атаманов бумеранг гађа лаку мету
Детаљ са утакмице Филаделфија – Мемфис - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Амерички суперстар и Јокићев ривал умислио да је гангстер – прети му суспензија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала