- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Срамота – на Г20 раније није било речи о Југославији, Ираку, а сада се само Украјина помиње

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров на самиту Г20 на Балију
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на самиту Г20 на Балију - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Чланице Г20 од момента свог оснивања нису помињале ситуацију у Ираку, Либији, Авганистану или Југославији, али сада, када је Русија почела да се брани, говори се само о Украјини, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Данас, када ово није нешто што ради сам Запад, када је Русија након дуго година почела да се брани, за Г20 не постоји ништа интересантно, изузев Украјине. То је срамота“, рекао је Лавров током форума „Раисина дијалог“.

Он је додао да је на форуму разговарао са представницима Индонезије и Индије и прецизирао са њима да ли су чланице Г20 икада реаговале у завршним декларацијама на ситуације у Ираку, Либији, Авганистану или Југославији.

„Нико чак није ни помињао оно што се дешава, на Г20 се разговарало о финансијским и макроекономским темама због којих је и био створен“, закључио је Лавров.

Нећемо дозволити Западу да диже у ваздух гасоводе

Дипломата је на форуму одговорио на питање како је украјински сукоб утицао на руску енергетску политику, рекавши да ће се Русија у енергетској политици ослањати на поуздане партнере, укључујући Индију и Кину, али не на западне земље.
Лавров је поручио да Русија више „неће дозволити Западу да диже у ваздух гасоводе“.
Претходно је Лавров на састанку министара иностраних послова на Г20 изјавио да Москва инсистира на на поштеној и брзој истрази терористичког напада на гасоводима „Северни ток“ уз учешће Русије и других заинтересованих страна.
Г20 - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СВЕТ
Без завршне декларације: Како је прошао састанак министара земаља Г20 у Њу Делхију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала