- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Урнебесна изјава играча кога Звездаши не памте по добром: „Предложио сам да дођем у Реал Мадрид“

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаНикола Максимовић
Никола Максимовић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Никола Максимовић, бивши репрезентативац Србије, дао је спектакуларну изјаву у којој је навео да је „десет пута одбио Црвену звезду“ и да се лично понудио Реал Мадриду, преко тренера Карла Анчелотија, са којим је сарађивао у Наполију.
Максимовић је годинама уназад био један од најскупљих српских дефанзиваца, али је сада без клуба по одласку из Ђеное.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
СПОРТ
Марко је показао шта значи бити човек и опростио је: „Појединац не може да укаља толико важан клуб“
Иако је раније говорио да жели да се једног дана врати у Звезду како би „исправио неправду“ из претходног боравка, до тога није дошло.
„Звезда ме је летос звала десет пута. Дошао сам у Београд и причао са Дејаном Станковићем, али нисам могао да раскинем уговор са Ђеноом. То смо урадили тек 29. августа, а да сам којим случајем дошао на једногодишњу позајмицу у Звезду, онда бих остао без могућности да добијем италијански пасош. У Италији сам већ девет година и десет је потребно за пасош, а нису ме убедили“, навео је Максимовић.
Истакао је и да има понуде из Кине и Америке, али жели да остане у Италији, био је близу Роме, а у међувремену се понудио – Реал Мадриду?!
„Једног дана после истека уговора са Наполијем сам одлучио да назовем Карла Анчелотија. Предложио сам му да дођем у Реал Мадрид. Рекао ми је да има 33 играча и да може да рачуна само на 25, тако да није било места за мене. Рекао је да мора да се реши великог броја играча, а ако му буде био потребан штопер – назваће ме. Захвалио сам се“, истакао је Максимовић.
И заиста, потпуно невероватан развој ситуације за 31-годишњака кога навијачи Звезде не памте по добром због већ чувене утакмице против Бордоа у квалификацијама за Лигу Европе, крајем августа 2012. године.
Звезда је изгубила утакмицу са 3:2, Максимовић је киксирао у надокнади времена због чега је голман Бобан Бајковић направио пенал, што је значило и победоносни гол за француску екипу.
„Десио се један кикс, али то је фудбал, деси се, ја сам одбрамбени играч, нисам нападач да могу да погрешим сваки пут. У одбрани мораш да будеш концентрисан, али то је био тренутак... Било је 2:2, изједначили смо, емоције су нас понеле, поготово мене кад знам да је буквално минут до краја и пролаз даље, улазимо у групу што је за све нас у клубу било јако важно, али млад сам био, незрео, нисам остао хладне главе и погрешио сам“, рекао је Максимовић.
Максимовић после дуела са Бордоом није много играо, а након те сезоне прешао је у италијански Торино.
„Сигурно је да ми је била велика част што сам био у Звезди. Првих шест месеци у Звезди ми је био леп период, иако нисмо имали шансе за титулу, али смо победили у три 'вечита' дербија, освојили Куп и урадили смо све што смо могли. У Звезду сам дошао са 19-20 година, био сам релативно млад... Наравно да бих неке ствари променио, али је то тешко рећи јер никад не можеш да се вратиш у назад, мораш да идеш напред и исправљаш грешке које си правио“, истакао је тада Максимовић.
Упркос свему, успео је да направи добру каријеру, у Торину је провео три године, у Наполију пет, а за репрезентацију Србије је наступио 25 пута.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала