- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Спасао децу од терориста: Десетогодишњак из Русије награђен орденом за „Одважност и храброст“

© Фото : Kolchak1923 / Медаль "Доблесть и отвага" СК РФОрден „Одважност и храброст“
Орден „Одважност и храброст“ - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Шеф Истражног комитета Русије Александар Бастрикин наградио је орденом „Одважност и храброст“ десетогодишњег дечака Фјодора који је спасао две девојчице приликом јучерашњег напада украјинских диверзаната у руској Брјанској области, саопштила је прес-служба руског ресора.

„По налогу председника Истражног комитета Русије Александра Бастрикина орденом 'Одважност и храброст' награђен је десетогодишњи становник Брјанске области Фјодор који је показао херојство и самопожртвовање током инцидента који се догодио у Климовском подручју Брјанске области“, наводи се у саопштењу.

Јуче је из Украјине на територију Климовског округа руске Брјанске области продрла диверзантско-извиђачка група. Према званичним информацијама, терористи су отворили ватру на најмање два возила у покрету и убили су возаче.
У једном од аутомобила налазио се десетогодишњи Фјодор и две девојчице рођене 2015. и 2016. са којима је ишао у школу. Услед задобијених повреда возач аутомобила је преминуо на лицу места. Фјодор је имао прилику да брзо побегне, али је у том моменту показао прибраност и храброст – помогао је девојчицама да изађу из аутомобила, а затим су побегли у шуму. У том моменту наоружани терористи су пуцали на децу. Фјодор је рањен у раме, али ни у таквој ситуацији се није изгубио, него је спровео девојчице кроз шуму и на путу зауставио аутомобил који их је одвезао на безбедно место.
Храброст и одлучност Фјодора спасили су животе деце која су била изложена опасности.
Десетогодишњи Фјодор потиче из вишечлане породице и бави се спортом. Другари и комшије за њега имају само речи хвале – кажу да је саосећајан и добар дечак који је увек спреман да помогне.
Како је саопштио Истражни комитет, Фјодор се тренутно налази у болници у Брјанску. Успешно је оперисан и налази се под лекарским надзором. Официри Истражног комитета Русије пружиће породици неопходну помоћ.
Председник Русије Владимир Путин окарактерисао је оно што се догодило у Брјанској области Русије, када су напад извршили украјински диверзанти, као терористички акт.
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
РУСИЈА
МИП Русије: Украјински диверзанти у Брјанској области користили оружје НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала