- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: Украјински диверзанти у Брјанској области користили оружје НАТО-а

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Убиства у Брјанској области почињена су оружјем НАТО-а, терористички акт неће проћи некажњено, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„Јуче, 2. марта, у два погранична села у Брјанској области Русије украјински диверзанти починили су нечувени терористички напад, који ми одлучно осуђујемо. Терористи су продрли на руску територију, убили два цивила и тешко ранили 11. годишњег дечака“, наводи се у саопштењу МИП-а.

Такође се истиче да су украјински званичници више пута признавали да све њихове акције извршавају уз сагласности и подршку Сједињених Америчких Држава и других чланица НАТО.
„Убиства у Брјанској области била су почињена натовским оружјем. Због тога се појављује логично питање о квалификацији ових држава као саучесника у оваквим злочинима и спонзора тероризма. Извукли смо одговарајуће закључке из овога што се догодило. У току је истрага коју спроводе руски истражни органи. Овај злочин неће проћи некажњено“, наглашава се у саопштењу Министарства.
Председник Русије Владимир Путин окарактерисао је оно што се догодило у Брјанској области Русије, када су напад извршили украјински диверзанти, као терористички акт.
Губернатор Брјанске области Александар Богомаз саопштио је јуче да се група украјинских диверзаната пробила у село Љубечане које се налази на територији Климовског рејона Брјанске области Русије, непосредно на граници са Украјином.
По његовим речима, украјинске снаге су пуцале на аутомобил услед чега је једна особа погинула, а друга (десетогодишње дете) рањена. Према последњим информацијама, у нападу су погинуле две особе – возач аутомобила на који је пуцано и још један мушкарац (1966. годиште).
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
РУСИЈА
Кремљ: Без одлука о увођењу ратног стања у пограничним областима са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала